Tarta cu banane,nuci si crema de vanilie

de Lavinia in Prajituri, 14 Noi 2013 | 3352 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 40 g zahar brun+60 g miez de nuca

Crema

  • 600 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 2 banane

Decor:

  • 200 ml frisca
  • nesquik pentru pudrat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane,nuci si crema de vanilie:

Caramelizeaza zaharul brun apoi adauga nuca si amesteca bine pana ce nuca este complet acoperita de caramel.


Pune caramelul pe o tava cu hartie de copt si lasa-l pana se raceste complet si este tare.


Zdrobeste caramelul cu nuci cu ajutorul unui sucitor.


Bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.


Amesteca galbenusurile cu uleiul si adauga-le peste albusuri.


Adauga faina in ploaie si amesteca usor cu ajutorul unei spatule de sus in jos.


La final adauga nuca si omogenizeaza.


Tapeteaza o tava de tarta (26 cm diametru) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 25 de minute.(testul scobitorii)


Pune laptele la fiert intr-o craticioara.


Amesteca galbenusurile cu zaharul,amidonul si faina si adauga laptele fierbinte in fir subtire apoi pune amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.


Ia crema de pe foc,adauga zaharul vanilat si las-o la racit.


Pe un platou pune blatul si unge-l cu 1/2 din crema.


Pune pe toata suprafata felii de banane si acopera cu restul de crema.


Peste crema pune frisca batuta bine si pudreaza cu nesquik.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane,nuci si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

diaconta 1

14.11.2013, 22:06

Admir si salivez la minunatia asta

nadea68 1

14.11.2013, 22:10

Lavinia 1

15.11.2013, 17:50

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie