Tarta cu blat de pandispan si fructe din compot.

de Sheherezada in Torturi, 15 Apr 2012 | 8542 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina

Crema :

  • 500 ml lapte rece
  • 3 linguri rase de amidon alimentar
  • 3 linguri faina
  • 6 linguri de zahar
  • vanilie sau rom, dupa preferinta
  • 3 oua
  • 3 linguri de unt
  • Tortenguss(gelatina) -1 plic
  • Fructe din compot dupa preferinte.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu blat de pandispan si fructe din compot.:

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in castroane diferite.Am batut albusurile spuma cu cana de zahar ..dupa care am adaugat galbenusurile frecate cu ulei.Le-am combinat dupa care am adaugat faina .Eu de obicei pentru siguranta adaug si praf de copt.Aici am pus o lingura ca sa fiu sigura ca nu am surprize. Am turnat in forma de tort unsa in prealabil cu margarina si tapetate cu faina.Am dat la cuptor la 180 grade sau gas mark 4 pentru 40 min.Acum verificati si voi dupa cuptorul fiecaruia.

Cand blatul s-a copt l-am scos...l-am lasat sa se raceasca si l-am transferat pe gratar de bucatarie.



Se combina intr-o cratita laptele rece, se dauga zaharul in care s-a amestecat amidonul. Se amesteca toate pana se incorporeaza bine, se adauga cele 3 oua bine batute.

Se pune la foc moderat pana se ingroasa.Se adauga,esentele (dupa preferinta)si untul, se amesteca pana untul s-a topit in intregime.



Se taie blatul pe din doua.Daca doriti puteti insiropa blatul foarte vag cu un sirop obtinut din zeama de la compot ( in cazul in care folositi fructe din compot) sau faceti un sirop din suc de fructe neacidulat si foarte putina apa daca siropul e foarte concentrat.Peste blat se pune crema de vanilie dupa care fructe.Se acopera cu cealalta jumatate de blat peste care se mai pune putina crema ca sa poata face fructele priza cu blatul .Se aseaza fructele dupa care se toarna gelatina speciala pentru tort preparata dupa indicatiile scrise pe pachet.

 

TIPS-URI

1

Se poate in cate decoratii doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat de pandispan si fructe din compot." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

alldaycooking 1

18.04.2012, 14:47

foarte bine arata!

Sim0na 1

24.04.2012, 22:22

Foarte frumos arata!!!! Felicitari!

Bya Ralu 1

09.05.2012, 22:01

minunata tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort tutti frutti