Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina

de anuta in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2016 | 1048 vizualizari

 

Imi place mult acest justitiar modern, cauza pentru care lupta si curajul cu care a scris cartea despre politia romana. M-am gandit cu ce preparat sa onorez acest nume, Marian Godina si m-am hotarat sa prepar aceasta tarta crocanta, special pentru Godina, pentru acest personaj simbol al idealurilor neinfrante, al dreptatii si adevarului. Sper sa fi reusit aceasta dedicatie de la bucatar la justitiarul Godina!

 

INGREDIENTE

  • (forma cu diametrul de 22 cm);
  • blat;
  • 200 g sticksuri,
  • 1 ou,
  • 50 g unt,
  • o lingura smantana ptr umplutura; 1/2 broccoli, 1 ardei rosu 3-4 ciuperci, 2-3 rosioare cherry un praz mai mic(doar tija verde a prazului) 100 g pastrama de pui afumata, 2 linguri de ulei de masline, 2 oua, 250 ml smantana, 100 g cascaval. o lingurita de ierburi aromate uscate(cimbru,rozmarin,patrunjel,piper) sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina:

1.Se strivesc sticksurile cu un sucitor sau se dau la robot, pana devin fine ca pesmetul.


Se pune acest pesmet intr-un castron si se amesteca cu untul topit amestecat cu smantana si oul, pana devine o pasta omogena care se pune pe planseta, se acopera cu o folie de plastic si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda, groasa de cca 4-5 mm apoi se imbraca o forma de tarta unsa cu un pic de ulei de masline.


2.Se desface broccoli in bucatele si se3 oparesc in apa clocotita cu sare, cateva minute. Se clatesc cu apa rece si se pun la scurs.


3 Se caleste tija verde de praz taiata rondele cu cateva rondele de ardei rosu si 2-3 bucati de ciuperci. Se calesc un pic pe ambele p[arti apoi se scot pe o farfurie si se opresc pentru decor. In uleiul incins ramas se calesc ciupercile feliate, rosioarele si ardeii taiati bucatele, pieptul de pui taiat cubulete si buchetelele de broccoli. Se sareaza si se condimenteaza, dupa gust. Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca un pic apoi se adauga peste umplutura caliata, oule batute bine cu smantana.Se toarna pesrte blatul de tarta, se da la cuptorul preincalzit cca 20 de minute apoi se scoate, se rade cascavalul deasupra, se decoreaza cu legumele oprite apoi se mai da la cuptorr cca 5 minute, pentru gratinare. Se portioneaza dupa ce s-a racit un pic


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Geanina87 1

06.03.2016, 19:30

anuta 1

07.03.2016, 19:57

Ina 1

13.03.2016, 13:03

Super! Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Acordeon cu sunca si dovlecei