Tarta cu branza

de adry88 in Prajituri, 24 Apr 2013 | 2780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua (de tara am folosit)
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri compot
  • 1/2 praf de copt
  • 4 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 30 g unt
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • 1 plic de tort jelee rosu
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml compot
  • mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza:

Blatul-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine dupa care adaugam galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt, zaharul vanilat, adaugam peste compozitia de oua, adaugam untul topit si racit, compotul si omogenizam. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Umplutura-mixam smantana cu zaharul, dupa care adaugam branza si esenta de vanilie (daca dorim mai dulce vom adauga zahar pudra) si omogenizam bine. Dam la frigider pana este gata blatul.

Asezam blatul intr-o tava cu pereti detasabili, insiropam putin dupa care adaugam crema de branza si dam  la rece 30 minute

Intre timp pregatim plicul de tort jelle conform instructiunilor de pe plic (eu am folosit compot in loc de apa), lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam peste crema de branza si dam la frigider pana se intareste. Decoram dupa plac (eu am decorat cu mere)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si branza