Tarta cu branza dulce

de Catalina L in Dulciuri, 7 Ian 2017 | 14534 vizualizari

 

Aveti aici o reteta oficiala livrata de un curs gratuit de patiserie (a 2 a sesiune dupa cea de bucatarie) organizat de specialisti francezi- MOOC cuisine de l'Afpa (MOOC-Massive Open Online Course).
3 saptamani de curs de data aceasta. Fiecare saptamana trebuie trecut un test. Ultima saptamana trebuie trecut un test global. Cei care vor reusi vor obtine o atestare.
Daca aveti cunostinte bune de franceza puteti inca sa va inscrieti si sa-l urmariti.
Aceasta reteta  de tarta trebuia realizata dupa prima saptamana de curs . Tartele erau la onoare: tarta cu fructe, tarta cu mere tatin, tarta cu lamaie si tarta cu branza.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/tarta-cu-branza-dulce.html

 

INGREDIENTE

Aluat dulce:

  • 250 g de făină
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75 g zahăr
  • extract de vanilie
  • 1 varf de sare

Crema de brânză albă:

  • 500 g de brânză de vaci 40%
  • 125 g zahăr
  • 3 oua
  • 40 g amidon de porumb
  • 10 cl smântână grasa
  • extract de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce:

Aluatul dulce:


În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.


Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca, pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se scoate aluatul si se preseaza de cateva ori cu palma pentru a-l aplatiza. Puneti aluatul in folie alimentara si lasati-l sa se odihneasca cel putin 20 de minute in frigider.


Pregatim compozitia cu branza:


Se separa galbenusurile de albusuri.


Se amestecă brânza, gălbenușurile de ou, smântâna, zahărul și vanilia. Se bat spuma albușurile de ou.


Se incorporeaza treptat albusurile in compozitia cu branza amestecand usor de sus in jos.


Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.


Ungeti cu unt o forma detasabila. Presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Rulati foaia pe sucitor si asezati-o in forma unsa - imbracati bine fundul si peretii formei detasabile. Indepartati surplusul de aluat si intepati cu o furculita.


Se toarnă compozitia cu brânză si se coace in cuptorul incins la 180 ° C, timp de 40-45 minute.


Am lăsat-o în cuptorul oprit.


În mod normal, daca este facuta intr-un cerc de patiserie, se indeparteaza cercul de patiserie dupa 25-30 de minute si se coace restul de timp fara cerc. Dupa ce o scoatem din cuptor, se lasa sa se raceasca 5 minute si se rastoarna tarta pe un gril unde se lasa sa se raceasca complet cu susul în jos. Apoi se rastoarna din nou pe o farfurie si se decoreaza cu zahar pudra.


Eu nu m-am incumetat s-o rastorn :) forma detasabila este mai inalta dacat cercul de patiserie - 5 minute după scoaterea din cuptor am scos-o din forma fara a o rasturna, am pus-o pe un gril si apoi pe farfuria de prezentare. :)


Este delicioasa!!!!!!!!

 

TIPS-URI

1

Tarta cu brânză vine din Germania, unde rețeta a fost scrisă în 1598 de Anna Wecker

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

tina58 1

15.01.2017, 11:18

Arata foarte bine si cred ca este si foarte, foarte buna. Cred ca ii spune tarta pentru ca este intr-un aluat de tarta dar umplutura este de fapt un soufle de branza de vaci. Am dreptate sau nu? Asta nu schimba faptul ca este foarte buna.

noiinbucatarie 1

15.01.2017, 14:00

Catalina L 1

18.01.2017, 22:45

Tina : umpluturile pentru soufflé si tarta sunt diferite
in soufflé se pune de obicei cascaval si lapte
Tarta cu brânză vine din Germania si ca toate tartele are o baza de aluat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Invartita moldoveneasca