Tarta cu branza dulce si ciocolata

de natalia_catinean in Torturi, 14 Feb 2014 | 1022 vizualizari

 

Avand ca baza reteta de tiramisu, am inventat o tarta rapida si delicioasa ! :)

 

INGREDIENTE

  • 2-3 oua,la temperatura camerei
  • 4-5 linguri ulei
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • o jumatate praf de copt
  • faina cat cuprinde

Crema:

  • 2galbenusuri
  • cate 2l inguri de zahar
  • 500grame branza de vaci proaspata(recomand producatorii locali_
  • 2ciocolate amaruie
  • un cub de unt/4-5linguri smantana dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si ciocolata:

Zaharul cu uleiu se mixeaza cateva secunde, apoi se adauga,pe rand cate un ou, pana consistenta e 'aerata', mai apoi se aduga praful de copt cernut sau stins, cacaua si faina cernute.Se da la foc (180grade).


Crema: galbenusurile se freaca cu zaharul pe aburi,pana se ingroasa, la final se raceste.


Branza dulce se mixeaza cu cele 2 linguri de zahar pana arata ca o crema.Aceasta se amesteca cu crema rezultata din galbenusuri. Blatu se uda cu o ciocolata calda sau putina apa fierbinte amestecata bine cu putina ciocolata. Peste blat se intinde crema de branza.


Ciocolata se topeste pe aburi cu atentie si se adauga cubul de unt sau smantana dulce, apoi se intinde cu miscari rapide peste branza.Se poate decora cu fructe proaspete/din compot/congelate sau simpla, contrastul dintre branza si ciocolata v-a fi delicos. E de preferat sa se lase peste noapte la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

15.02.2014, 19:36

Bine ai venit

natalia_catinean 1

17.02.2014, 20:20

Multumesc pt primire!

MIUTA 1

17.02.2014, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce