Tort cu crema dubla de ciocolata

de La Ancuta in Torturi, 7 Dec 2011 | 5079 vizualizari

 

Astazi va servesc cu un tort special. Trebuia sa va servesc ieri, dar mai bine mai tarziu decat niciodata :). Ieri tatal meu si-a serbat onomastica. Il imbratisez cu drag si sper sa-i pot face inca multe torturi :-* :-* :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri bilute de ciocolata
  • Crema:
  • 250 g branza Fagaras Lacteea
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata amaruie + 50 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte + 50 ml smatana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • Decor:
  • frisca batuta
  • ciocolata rasa
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema dubla de ciocolata:

Blat:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Mixam galbenusurile cu uleiul si vanilia apoi le adaugam peste albusuri. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. La final incorporam bilutele de ciocolata. Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava si lasam la racit pe un gratar. Dupa racirea completa taiem blatul de doua ori pe orizontala, rezultand astfel trei foi.

Crema:

Topim ciocolata amaruie impreuna cu 50 ml frisca, pe foc mic. Dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit. La fel procedam si cu ciocolata cu lapte. Frisca rece o mixam cateva minute pana incepe sa capete consistenta iar apoi adaugam zaharul pudra. Mixam pana se omogenizeaza.

Mixam branza Fagaras apoi o amestecam cu frisca batuta. Impartim compozitia in doua parti egale. In una punem ciocolata amaruie iar in cealalta ciocolata cu lapte. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Pe un platou punem o foaie de blat iar in jurul ei montam inelul pentru tort. Punem crema de ciocolata cu lapte si nivelam. Acoperim cu urmatorul blat si crema de ciocolata amaruie. Deasupra punem ultimul blat si dam la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa ce s-a racit scoatem inelul din jurul tortului si ornam cu frisca batuta, nuca de cocos si ciocolata rasa (sau orice altceva va place).

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema dubla de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (35)

La Ancuta 1

08.12.2011, 18:41

Multumesc Gabytza

MIUTA 1

09.12.2011, 23:13

La multi ani tatalui tau!Multa sanatate ii doresc si sa fie inconjurat de cei dragi mereu!
Foarte bun tortul,l-am pus la favorite

La Ancuta 1

10.12.2011, 18:19

Multumesc mult Miuta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort ciocolatos