Tort Joly

de marieta in Torturi, 3 Iul 2010 | 3348 vizualizari

 

un tort zic eu bun!!imi pare rau ca nu am sectiunea!!!

 

INGREDIENTE

blat:

  • 8 oua,
  • 3 lingurite zaharina lichida,
  • jumatate pahar apa,
  • jumatate pahar ulei,
  • un praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 9 linguri de faina.

crema:

  • 500ml lapte
  •  o budinca de vanile ,
  • 2linguri faina,
  • un pachet de unt,
  • 3 lingurite de zaharina lichida
  • esenta de vanilie.

pentru ornat:

  • 200ml de frisca lichida ,
  • o lingurita zaharina lichida
  • esenta de vanilie,
  • 2 kiwi,
  • ornamente colorate!
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Joly:

blatul:


se separa albusurile de galbenusuri care se bat cu un praf de sare apoi cand sa intarit se pune praful de copt si se mai bate bine.galbenusurile se freaca bine cu zaharina,uleiul ,apa,esenta,apoi faina.se omogenizeaza bine apoi se amesteca cu albusurile cu grija sa nu se lase! se pune intr-o tava rotunda de tort cu peretii detasabili unsa cu unt si tapetata cu faina,si se da la cuptor!se probeaza cu scobitoarea sa vedem daca e copt apoi se lasa la racit!


crema:


se pun 400ml de lapte la fiert,intre timp se amesteca praful de budinca cu faina si se dilueaza cu laptele ramas,apoi se pune peste laptele care fierbe amestecand intruna sa nu se faca cocoloase.se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat spuma si esenta de vanilie si zaharina!


se face un sirop din apa si cateva picaturi de zaharina! se taie blatul in trei parti se insiropeaza putin cu siropul apoi se pune jumatate de crema,se pune iar blat,sirop,crema,blat!


frisca se bate tare cu zaharina,si vanilia si se orneaza tot tortul dupa imaginatie.


se orneaza si cu kiwi curatate si taiate feli si cu ornamente colorate de tort!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Joly" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

marieta 1

05.07.2010, 02:28

da am sa mai postez dar in 2 zile plec in romania cu niste treaba si cred ca voi intra mai rar pe net vreo 3 saptamani!!!multumesc de aprecieri!!

nadina73 1

04.10.2010, 01:19

mihaelar63 1

12.10.2010, 01:46

bineinteles ca in primul rand si eu tot la trandafir ma dau iar in al doi-lea interesanta alternativa cu zaharina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ness si vanilie