Tort "Printesa Deea"

de alice_ciobanu in Torturi, 6 Dec 2011 | 3244 vizualizari

 

Pentru ca a fost ziua nepotelei mele, Andreea, care a implinit sensiila varsta de 7 ani (o varsta care spune multe, nu? ) m-am gandit sa ii fac si o mica surpriza, un cadou dulce. Asa ca i-am incropit repejor un dragut si cochet tortulet printesica. L-am numit tortul "Printesa Deea", pentru ca asa o mai alinta mama si tata ei :P

 

INGREDIENTE

  • blat de pandispan simplu din
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • crema de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 125 gr zahar
  • 3 oua
  • o lingura de amidon
  • sirop simplu de zahar
  • pentru ornat:
  • pasta de zahar si ... rabdare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Printesa Deea":

Astfel ca de cu seara, dupa ce am adormit pe Miruna , am trecut repejor la platane (cratiti, oale, mixer) si am facut blatul de pandispan. Simplu cat ai zice "peste"... sau hapciu! mixezi albusul spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le freci cu zaharul pana decins spumoase, albicioase si se dubleaza ca volum. Peste ele incorporezi treptat faina si la final adaugi spuma alba ca neaua si amesteci binisor pentru omogenizare. Ai grija insa sa nu o ametesti atat de rau incat sa se lase toata.


Pui totul intr-o tava din aia speciala pentru copt printese (:P). Eu n-am asa ceva, astfel ca pe la 12 noaptea umblam cu improvizatii ... doua castroane... unul mai larg, unul mai mic si mai inalt... eee... sa se coaca mi-am zis, ca dupa aia cioplesc eu o fusta, ce naiba?! Vorba ceea: "ma face pe mine o fusta? " :)) Asa... bagi totul in doua castroane, tapetate cu unt si putintica fainuta si incepi sa pocnesti pe linga ele, adica nu arunci cu petrade,( doamne iarta-ma!) ci izbesti asa cu pumnul in masa (hotarit totusi, sa ai impresia ca esti un fel de tartor la o sedinta cu angajatii :) ) pentriu a iesi cat mai multe bule de aer din compozitite. in felul asta mai eleimini din riscul de a ti se lasa (:D) pandispanul, in momentul coacerii sau cand il scoti din cuptor.


Dai la cuptor, mediu, pana se coace frumusel. Apoi scoti incetisor, lasi la racorit in castronel, dupa care pui la racit pe un gratar.


Intre timp faci crema de vanilie. Am pus pe foc laptele cu vanilia si am lasat pana a atins punctul de fierbere, dupa care l-am lasat la racorit. Intr-un bol am mixat ouale cu cele 125 gr zahar, dupa care am adaugat laptele si am mixat inca putintel. Am pus totul iar pe foc amestecand continuu pana ce crema de oua a inceput sa capete consistenta, sa se ingroase. Am aruncat apoi repejor si amidonul si am tot amestecat, amestecat pana ce a devenit o crema spumoasa si groasa. Am lasat-o apoi sa se raceasca complet.


Apoi tai blaturile, asta dupa ce le asezi frumos unu peste altul si te apuci a ciopli la fusta :)) le insiropezi, ungi cu crema si... mananci :)) nici chiar asa :P. Asezi pasta de zahar peste, te chinui sa iti iasa cat de cat o fusta, faci niste valurele, pliuri, falduri ce poti si tu si ornezi. Si gata! A, nu! Faci o mica gaura deasupra si infingi papusa, careia ii scoti picioarele (saraca) si o invelesti cu folie de aluminiu pana la brau.


Nu de alta dar nu stricam rochita, ca dupa aia atasam picioarele si hocus-pocus...o papusica.


Nu va mai spun decat ca e prima data cand incerc. ca sunt multumita de cum mi-a iesit, dar nu foarte multumita. Mici imperfectiuni la danteluta de jos, sunt, dar asta e:) So, anyway...


La multi ani Andreea!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Printesa Deea"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

07.12.2011, 09:17

Woooow!! E superb!
La multi ani!

diana_k 1

07.12.2011, 10:48

foarte frumos tortul! la multi ani Andeea!

Bunica 1

07.12.2011, 21:47

Sa-ti traiasca printesina !@;-

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Tort Barbie