Tort Diplomat

de mamaieelena in Torturi, 28 Dec 2010 | 7339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 felii rotunde de ananas din compot
  • 750 ml frisca lichida
  • 6 oua
  • 6 foi de gelatina
  • 120 ml lapte
  • 150 gr. zahar
  • 2 fiole cu esenta de vanilie
  • 250 gr capsuni proaspete
  • 2-3 kiwi proaspete
  • 2 oua
  • 2linguri zahar tos
  • 2 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingurita ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Mai intai fac blatul din 2 oua pe care le separ si bat mai intai albusul spuma, adaug zaharul si cand e dizolvat pun si galbenusurile si la sfarsit pun faina amestecata cu praful de copt si nessul. Se da la cuptorul preincalzit pana la coacere. Eu am pus intr-o tava de aragaz pe hartie de copt in strat subtire.

Sse da la rece si facem crema: galbenusurile 6 bucati se pun in cratita impreuna cu zaharul, laptele, vanilia esenta 1 fiola si se pun pe foc amestecandu-se continuu sa nu se lipeasca. Se lasa pana cand se ingroasa crema si nu clocoteste. Se pune la racit.

Intr-un bol se pun in apa rece foile de gelatina cca 5 minute. Cand s-au inmuiat se pun in crema inca fierbinte ca sa se dizolve repede. Acum crema trebuie amestecata ca sa se raceasca bine .

Separat intr-un bol mai mare se bate frisca 500 ml si cand e tare se poate pune si crema racita si cu o lingura se amesteca de jos in sus avand grija sa se incorporeze bine. Se acopera si se da la frigider. Acum se scot din compot pe servetele absorbante bucatile de ananas si se vor taia bucati mici pt a le pune in crema. Trebuie sa fie bine scurse de sucul in care au stat. Se curata kiwi si se taie felii. La fel se procedeaza si cu capsunile.

Blatul pe care l-am copt il tai forma rotunda si pui pe el crema de la frigider in care pui bucatile de ananas. Se orneaza dupa imaginatie si fructele taiate se pun deasupra ca un joc de culori.

Pofta buna.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

31.12.2010, 01:24

scuze ca nu am inteles 2 plicuri sunt suficiente dar trebuie sa procedezi cum scrie pe plic succes,

Ligia Bxl 1

18.01.2011, 09:02

bun

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:41

wow ce delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nutella