Tarta cu branza si carnati

de mirela0911 in Mancaruri cu carne, 25 Iul 2021 | 3626 vizualizari

 

Un aperitiv usor ce poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, cald sau rece, cum preferati.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 100 g unt rece
  • 2-3 lg apa rece
  • 1 ou
  • 1 lg smantana
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 buc carnat
  • 350 g cas de vaca
  • 1 ou
  • 3-4 lg iaurt gras/smantana
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 6 buc rosii cherry
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si carnati:

Se prepara aluatul. Intr-un bol se pune faina, sarea si praful de copt. Untul rece se taie in bucati mici si se framanta cu varful degetelor pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul, apa rece si daca este cazul si smantana. Se framanta un aluat omogen. Se infasoara in folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora.

In acest timp se prepara umplutura. Carnatul se taie felii si se prajeste usor in putin ulei. Se lasa deoparte.

Casul se da pe razatoarea cu gauri mari, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se taie ardeiul in cubulete mici, se adauga oul si iaurtul gras si se amesteca totul bine. Daca mai este nevoie, se mai adauga iaurt. La final se pun si rondelele de carnat si se amesteca.

Se scoate aluatul de la rece. Se intinde in foaie rotunda cat sa acopere tava pentru tarta, inclusiv peretii acesteia. Se inteapa cu furculita din loc in loc apoi se pune umplutura. Se niveleaza. Rosiile cherry se spala si se taie in doua. Se asaza deasupra tartei. 

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana cand devine aurie. Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu doriti, puteti renunta la carnat.

2

Optional, se poate presara deasupra cascaval ras inainte de a se da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si carnati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui si branza