Tarta Bolognese

de BuburuzaBubu in Mancaruri cu carne, 19 Iun 2012 | 3718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 faina
  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 3- linguri de apa rece
  • 1 ceapa
  • 100 gr morcovi
  • 150 gr praz
  • 400 gr carne tocata ,porc& vita
  • 350 ml suc de rosii
  • 2 fire patrunjel
  • 1 fir de cimbru plus 1 oregano
  • 100 ml lapte
  • 100 gr branza de oaie
  • 50 gr cascaval ras
  • sare,piper si un praf de nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Bolognese:

Prima data preparam sucul de rosii: punem intr-un bol sucul de rosii, tocam marunt patrunjel, cimbru si oregano si adaugam peste suc, condimentam cu sare si piper. Mixam cu un mixer vertical pentru 1 minut.


Tocam marunt ceapa, morcovii si prazul rondele. Intr-o tigaie cu peretii inalti punem 2 linguri de ulei si prajim carnea pentru 4 minute, adaugam ceapa si morcovii, se mai caleste inca 2-3 minute. Adaugam sucul de rosii si prazul, se lasa la fiert (foc mediu) pentru 5 minute.


Condimentam cu sare si piper si se lasa la racit.


Intre timp framantam aluatul din: faina, un ou, un praf de sare, apa si unt. Facem o bila din aluat si o invelim in folie alimentara, o tinem in frigider 30 minute.


Se unge o forma de tort detasabila( 26 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt. Aluatul se roleaza pe blatul de lucru unde am pus putina faina. Se îmbraca forma cu foaia de aluat si se înteapa cu o furculita din loc in loc. Restul de oua se bat bine cu un praf de sare si muscat, adaugam laptele si amestecam bine.


Intr-un castron pasam branza de oaie cu o furculita si o punem in tigaie peste carne. Punem compozitia din tigaie in forma si adaugam masa de lapte. Presaram cu cascaval si bagam tarta in cuptorul incalzit la 200 C pentru 30-40 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

19.06.2012, 21:25

zaharia_mihaela2005 1

20.06.2012, 00:43

Ce bine arata

deliciousflavours 1

20.06.2012, 08:58

foarte faina ti-a iesit tarta si cu asa ingrediente sunt convinsa ca este tare gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si vinete