Fasole cu carnati

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri cu carne, 27 Iun 2010 | 2674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata;
  • carnati de casa
  • sos de rosii
  • 2 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • o lingura de faina
  • marar
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carnati:

Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat ar fi sa se lase de seara pana dimineata, insa eu am lasat-o o ora)
Se pune apoi la fiert, si dupa ce da in clocot, se arunca apa si se pune alta apa, dar trebuie sa fie fierbinte, pentru ca altfel se intareste fasolea.

Se repeta operatiunea de vreo 2-3 ori, iar in ultima apa punem cateva foi de dafin si lasam pana fierbe bine si scade apa.

Intre timp, separat, prajim putin carnatii, apoi punem ceapa peste, o calim usor, apoi adaugam sucul de rosii si faina, lasam sa fiarba cateva minute, dupa care punem rantasul format peste fasole.

Lasam sa mai dea cateva clocote, iar la sfarsit condimentam cu sare si piper.

Asezonam cu patrunjel si marar tocat fin.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Fasole cu carnati-0
Fasole cu carnati-1
Fasole cu carnati-2
Fasole cu carnati-3
Fasole cu carnati-4
Fasole cu carnati-5
Fasole cu carnati-6

COMENTARII (20)

Ina

Ina 1

29.06.2010, 20:20

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

29.06.2010, 22:01

ms ina

Ina

Ina 1

29.06.2010, 22:18

pusikmea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!