Tarta cu branza si fructe de padure

de AlinaL in Dulciuri, 13 Mar 2010 | 6792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 125 g unt
  • 70 g zahar
  • un varf cutit sare
  • 1 ou
  • Pentru umplutura:
  • 4 oua
  • 700 g branza de vaca
  • 200 g smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g nuca de cocos rasa
  • 3-4 linguri de praf de budinca de vanilie
  • 100 g zahar
  • 250 g fructe de padure congelate (zmeura, afine, etc)
  • unt pentru uns forma
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si fructe de padure:

Pentru aluat, se amesteca intr-un vas faina cu praful de copt, untul rece ras sau taiat cubulete, zaharul , sarea si oul. Se amesteca bine cu o lingura, dupa care se framanta rapid, la inceput cu mixerul apoi cu mana, se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la figider pentru 30 de minute.

Pentru umplutura , se amesteca intr-un castron smantana cu zaharul si cu zaharul vanilat.Dupa aceea se adauga galbenusurile , nuca de cocos, praful de budinca si branza de vaca bine pasata.Totul se amesteca foarte bine.Se pun si fructele de padure; eu am avut doar afine.

Separat, se bat albusurile spuma, dupa care se rastoarna peste compozitia de branza si se inglobeaza usor cu lingura.

Aluatul se intinde intr-o foaie subtire de 3-4 mm si se pune in forma unsa cu unt. Se toarna compozitia de branza amestecata cu fructele de padure, se unge cu un galbenus de ou si se pune in cuptorul bine incins. Se coace la foc potrivit timo de 60-70 minute, pana capata culoarea galben-auriu.Se lasa sa se raceasca putin , dupa care se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Televizor