Mucenici

de MIUTA in Dulciuri, 10 Mar 2011 | 2347 vizualizari

 

Mi-a fost o pofta ieri de mucenici si astazi am facut si eu.Am facut aluat de cozonac si am dat mucenici prin miere si nuca.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 cuburi drojdie
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 4 pl.zahar vaniliat
  • 2 cani cu lapte(500 ml)
  • 100 g unt
  • ulei de masline
  • 2 linguri smantana
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • miere
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se pune intr-un vas faina iar in mijloc se face maiaua din drojdie lapte caldut si 3 linguri de zahar.Se lasa la dospit 15 minute.Cand maiaua a dospit se poate framanta aluatul.Se pun ouale,zaharul vanilat,un praf de sare,smantana si lapte caldut.Se framanta adaugand lapte atat cat sa iasa un aluat nu prea moale.Intr-un vas am topit untul in ulei de masline.Se toarna untul topit si uleiul peste aluat si se framanta din nou.Se da aluatul la dospit.


Cand aluatul a dospit se fac din aluat mucenici si se pun la cuptor pentru 30-35 minute la foc potrivit.Se scot din cuptor se baga in siropul facut din zahar,apa si estenta de vanilie care a fost fiert in prealabil.Se trec rapid prin sirop pe urma se dau prin miere cu fata si se pune peste ei nuca macinata.Sunt foarte,foarte buni!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

cismaru_nicoleta 1

11.03.2011, 14:34

si prin miere...buniiiii

elena1988 1

11.03.2011, 18:08

adry88 1

09.06.2011, 15:42

buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti (2)