Creme brulee cu crema de bostan

de ianculubita in Dulciuri, 15 Sep 2013 | 1552 vizualizari

 

Daca tot s-au copt placintarii la gradina si daca tot e Duminica,eu va voi rasfata cu ceva bun; astfel de creme, se numara printre preferatele mele,e un deliciu frantzuzesc care te face sa mai ceri una!

 

INGREDIENTE

  • 1 felie de bostan
  • 400 ml smantana lichida
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 1 pastaie de vanilie Tonka
  • zahar brun pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme brulee cu crema de bostan:

Facem un piure din felia de bostan curatata de coaja, taiata cubulete si pusa la fiert impreuna cu radacina de ghimbir si pastaia de vanilie. Dupa ce au fiert foarte bine scoatem pastaia de vanilie, strecuram si facem piureul.


Intr-un vas punem smantana pe foc mic doar cat se incalzeste, adaugam galbenusurile frecate cu zahar, crema de bostan, amestecam totul foarte bine si dam vasul la frigider 2 ore. Dupa acest timp, portionam crema in forme, le punem in tava cu apa fierbinte sa treaca putin peste mijlocul formelor si lasam la cuptor 30-40 minute (depinde de cuptor).


Dupa ce s-au racit foarte bine, presaram zahar brun deasupra si cu pistolul caramelizam apoi servim.

 

TIPS-URI

1

este foarte important ca apa din tava sa fie fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme brulee cu crema de bostan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Angelina_Elena 1

15.09.2013, 16:58

Ce idee buna! Cred ca e minunata!

Rocsi 1

15.09.2013, 19:12

ianculubita 1

16.09.2013, 08:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate