Tarta cu branza si mac

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2013 | 4982 vizualizari

 

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac. Am vazut o reteta asemanatoare la bucataras Ruxy, mi-a placut ideea si am zis sa incer si eu. Este putin mai altfel decat a ei dar garantez ca este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 80 gr unt
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura mac
  • 230-250 gr faina
  • Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci
  • 80 gr crema de branza cu smantana Delaco
  • 3 oua
  • 4 linguri smantana
  • 1/2 legatura marar
  • 100 gr masline fara samburi
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si mac:

Blatul:


Intr-un bol punem untul, smantana, oul, putina sare si le amestecam bine. Adaugam praful de copt, macul, apoi faina ( la mine 230 gr au fost suficiente) si framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate si obtinem o bila de aluat nelipicioasa. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.


Umplutura:


Amestecam branza de vaci cu crema de branza Delaco, smantana si ouale. Spalam mararul, indepartam coditele, il tocam marunt si il incorporam in branza. Condimentam cu sare si piper dupa gust.


Scoatem aluatul din frigider, il punem intr-o tava de tarta si cu degetele il intindem usor sa nu-l rupem, facand si o bordura pe marginile tavii. Punem umplutura ( dar mai pastram doua linguri) si o nivelam cu o paleta de silicon. Taiem cateva masline in jumatate pe lungime si le infingem bine in umplutura iar peste punem branza oprita. Spalam rosiile, le taiem felii si le asezam deasupra. Mai taiem cateva masline si le punem printre feliile de rosii apoi presaram oregao uscat.


Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita. Dupa 45-50 minute o sa observati ca deasupra s-a format o custa aurie iar tarta este gata. O scoatem sa se racoreasca si putem servi.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Rocsi 1

05.02.2014, 18:30

Pushaa

babi5 1

06.10.2014, 13:51

Rocsi 1

06.10.2014, 19:59

Babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu cascaval si carnat stik