Tarta cu branza si spanac

de Miha in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2013 | 2295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 350 g faina
  • 2 linguri malai fin
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita sare
  • apa rece atat cat cere aluatul
  • Pentru umplutura:
  • ~100 g mozzarella proaspata
  • ~100 g telemea
  • ~100 g cascaval
  • ~200 g smantana
  • 2 oua
  • spanac
  • piept de curcan
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si spanac:

Aluat:


Intr-un castron amestecam faina, malaiul, praful de copt si sarea. Adaugam untul rece taiat cubulete si incepem sa framantam cu varful degetelor pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Incepem apoi sa adaugam apa rece, cate putin, pana aluatul devine compact si nu se mai lipeste de maini. Dam la rece pana pregatim umplutura.


Umplutura:


Ingredientele si cantitatile pot varia in functie de preferinta fiecaruia. Pieptul de curcan este optional si se poate inlocui si cu piept de pui.


Intr-un castron amestecam toate cele 3 feluri de branza, adaugam ouale si smantana. Omogenizam si condimentam dupa gust. La sfarsit incorporam carnea taiata cubulete si spanacul tocat.


Scoatem aluatul de la rece si il intindem in tava de tarta, imbracand si marginile tavii. Turnam compozitia pentru umplutura. Din restul de aluat facem o impletitura pe care o vom pune pe marginea tartei.


Ungem tarta cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

19.01.2013, 23:05

MINUNATA!!!!

Miha 1

20.01.2013, 15:23

diana_k 1

21.01.2013, 11:57

foarte buna tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branzeturi grecesti