Tarta cu branza si zmeura

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 5 Iul 2011 | 2610 vizualizari

 

astazi aimplinim 3 anisori de la casatorie, stiu ca este putin, insa noi ne simtim, ca si cum am fi casatoriti de o vesnicie, ma rog la D-zeu sa ne dea sanatate pentru a ne putem creste baietelul si sa ne bucuram impreuna de viata, asa cum este ea, cu bune si rele! ♥♥♥♥
Si pentru ca azi si bos implineste 14 ani de la casatorie, iar dia 8 ani de cand este cu soutl ei, haideti sa ciocnim un pahar de sampanie si sa servim o felie de tarta impreuna :*

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:  
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • unp raf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru crema de branza:
  • 300 g branza proaspata
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • pentru jeleul de zmeura:
  • 300 g zmeura
  • 6 linguri zahar pudra
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelatina
  • Pentru decor:
  • zmeura
  • menta proaspata

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si zmeura:

Batem ouale cu un praf de sare panan isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, uleiul, faina, praful de copt, zaharul vanilat si omogenizam bine compozitia.


turnam compozitia intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mic.


Intre timp pregatim crema:

Mixam branza cu zaharul si untul la temperatura camarei pana se omogenizeaza si dam la rece.


Dupa ce s-a racit blatul, punem crema peste el ( nu este nevoie sa-l insiropati, este foarte moale si pufos).


Pregatim jeleul:

Pasam zmerua, o amestecam cu zaharul si apa, dupa care punem si gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet si dam la rece cateva minute pana incepe sa se intareasca.


Punem apoi jeleul peste crema ( punem mai intai in mijloc, apoi urmand ca el sa se scurga catre margini).


Ornam cu zmeura


Dam la rece cel putin 3 ore.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

adry88 1

06.07.2011, 21:20

foarte bun

mamaieelena 1

07.07.2011, 17:24

ralu_ca 1

22.05.2013, 18:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau