Faguri cu fineti

de Pushaa in Prajituri, 7 Feb 2014 | 10589 vizualizari

 

O prajitura pe care o mancam adesea in copilarie. Era nelipsita de sarbatoari!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 lingur de zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan fineti (800 gr)
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu fineti:

Separam albusurile de galbenus.


Albusurile le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul treptat. Separat amestecam galbenusurile cu ulei, un praf de sare si zahar vanilat. Galbenusurile le punem peste albusurile batute cu zahar. Amestecam bine apoi adaugam laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat aluatul de chec.


Incingem forma pe ochiul de aragaz si turnam gramajoare cu ajutorul unei lingurite. Cand forma este bine incinsa e de ajuns sa coacem cateva secunde pe fiecare parte.


Lipim fagurii doi cate doi cu crema de fineti.Se pastreaza foarte bine in cutie de plastic inchisa ermetic.


Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 60 bucati.


 

TIPS-URI

1

Ca sa iasa mai pufosi faina se cerne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu fineti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

08.02.2014, 10:28

Plac fagurii

diaconta 1

08.02.2014, 19:35

imi plac

MotanLaOale 1

09.02.2014, 09:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Faguri