Tarta cu branzeturi grecesti

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2012 | 9319 vizualizari

 

Pentru ca mi-e dor de Grecia, pentru ca imi plac branzeturile grecesti, pentru ca azi era soare si frumos si ma gandeam la mare...., am preparat aceasta tarta savuroasa...destule motive care sa imi dea imbold? Eu...zic ca da!

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 375 gr faina
  • 1 ou
  • 5 linguri iaurt grecesc
  • 240 gr unt sarat ( se lasa la temepratura camerei pana se poate lucra cu el)
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin grecesc
  • un praf de salvie
  • un praf de chimion macinat
  • un praf de piper
  • Umplutura:
  • 200 gr branza Kefalotiri
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 200 gr branza Manouri
  • 200 gr branza Feta
  • masline Kalamata
  • 7-8 gogosari micuti grecesti umpluti cu feta condimentati( iuti atat cat trebuie)
  • 1/4 lingurita oregano
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • cateva suvite de praz
  • 1 lingura de ulei de masline( pentru inabusit prazul)
  • 2 galbenusuri pentru uns blatul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzeturi grecesti:

Blatul de tarta ...se prepara din ingredientele pentru blat, un aluat pe care il vom pune pentru 30 de minute la rece in folie.

Umplutura de branza:

La mixer punem ouale, apoi iaurtul si pe rand toate branzeturile date pe razatoare. Punem si condimentele. Prazul in taiem suvite si il inabusim usor in ulei de masline( o lingura) avand grija sa incalzim doar usor tigaia apoi o tragem deoparte punem prazul si il aducem din nou usor pe foc un minut ..atentie sa nu se arda, trebuie doar sa se inmoaie putin.

Asamblarea tartei:

Scoatem aluatul si luam din el o bucata mica cat un pumn pentru  snururile de decor. Bucata mare o intindem pe foaie de copt cat tava, asezam in forma de tarta si urcam cu marginile pana in buza  formei.  Intepam blatul peste tot cu o furculita.  Bucata mica de aluat o intindem sul  pe o suprafata unsa cu ulei de masline, apoi il impartim in trei bucati si din nou fiecare bucata in doua. Impletim trei snururi din  doua cate doua suvite.

Punem umplutura de branza, apoi marginile de sus ale blatului le intoarcem peste umplutura. In acest fel vom avea pe ce sa sprijinim impletitura. Asezam cele trei snururi orizontal( sau dupa inspiratia personala). Punem gogosarii umpluti si maslinele apoi si suvitele de praz. Ungem blatul cu galbenus si coacem la 180 de grade . Dupa 40 de minute scoatem usor tava si acoperim cu o foaie de copt apoi mai lasam in cuptor inca zece minute in total 50 de minute va sta tarta la cuptor.

Racim tarta si mutam pe platou.

Acest blat este cel mai gustos blat pe care l-am mancat vreodata la o tarta sarata, si are o consistenta asemanatoare cu a foietajului( sa stiti ca nu-l laud degeaba LOL)...si trebuie sa va mai spun ca gogosarii umpluti au fost cireasa de pe tort...au un gust fantastic si s-au potrivit manusa in combinatie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi grecesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (71)

Xandrinne 1

19.11.2017, 09:02

Ancutsa 1

19.11.2017, 13:05

Arata grozav, e asa rumena si gustoasa!

RuxyRux 1

19.11.2017, 15:32

E minunata! Multumeeeeeesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta foietaj cu branzeturi si chimen