Tarta cu branzeturi grecesti

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2012 | 5300 vizualizari

 

Pentru ca mi-e dor de Grecia, pentru ca imi plac branzeturile grecesti, pentru ca azi era soare si frumos si ma gandeam la mare...., am preparat aceasta tarta savuroasa...destule motive care sa imi dea imbold? Eu...zic ca da!

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 375 gr faina
  • 1 ou
  • 5 linguri iaurt grecesc
  • 240 gr unt sarat ( se lasa la temepratura camerei pana se poate lucra cu el)
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin grecesc
  • un praf de salvie
  • un praf de chimion macinat
  • un praf de piper
  • Umplutura:
  • 200 gr branza Kefalotiri
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 200 gr branza Manouri
  • 200 gr branza Feta
  • masline Kalamata
  • 7-8 gogosari micuti grecesti umpluti cu feta condimentati( iuti atat cat trebuie)
  • 1/4 lingurita oregano
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • cateva suvite de praz
  • 1 lingura de ulei de masline( pentru inabusit prazul)
  • 2 galbenusuri pentru uns blatul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzeturi grecesti:

Blatul de tarta ...se prepara din ingredientele pentru blat, un aluat pe care il vom pune pentru 30 de minute la rece in folie.



Umplutura de branza:


La mixer punem ouale, apoi iaurtul si pe rand toate branzeturile date pe razatoare. Punem si condimentele. Prazul in taiem suvite si il inabusim usor in ulei de masline( o lingura) avand grija sa incalzim doar usor tigaia apoi o tragem deoparte punem prazul si il aducem din nou usor pe foc un minut ..atentie sa nu se arda, trebuie doar sa se inmoaie putin.


Asamblarea tartei:


Scoatem aluatul si luam din el o bucata mica cat un pumn pentru snururile de decor. Bucata mare o intindem pe foaie de copt cat tava, asezam in forma de tarta si urcam cu marginile pana in buza formei. Intepam blatul peste tot cu o furculita. Bucata mica de aluat o intindem sul pe o suprafata unsa cu ulei de masline, apoi il impartim in trei bucati si din nou fiecare bucata in doua. Impletim trei snururi din doua cate doua suvite.


Punem umplutura de branza, apoi marginile de sus ale blatului le intoarcem peste umplutura. In acest fel vom avea pe ce sa sprijinim impletitura. Asezam cele trei snururi orizontal( sau dupa inspiratia personala). Punem gogosarii umpluti si maslinele apoi si suvitele de praz. Ungem blatul cu galbenus si coacem la 180 de grade . Dupa 40 de minute scoatem usor tava si acoperim cu o foaie de copt apoi mai lasam in cuptor inca zece minute in total 50 de minute va sta tarta la cuptor.


Racim tarta si mutam pe platou.


Acest blat este cel mai gustos blat pe care l-am mancat vreodata la o tarta sarata, si are o consistenta asemanatoare cu a foietajului( sa stiti ca nu-l laud degeaba LOL)...si trebuie sa va mai spun ca gogosarii umpluti au fost cireasa de pe tort...au un gust fantastic si s-au potrivit manusa in combinatie...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi grecesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (66)

RuxyRux 1

26.04.2013, 23:10

Mariana...iti multumesc draga mea!

mihaelam90 1

21.12.2013, 10:04

RuxyRux 1

13.01.2014, 18:27

E una dintre cele mai minunate tarte pe care am preparat-o vreodata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi