Tarta cu branzica pufoasa

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2015 | 1743 vizualizari

 

...de la Delaco, asta e clar! Sunt fan branza, deci negresit si fan Delaco!
I-as fi spus tarta Delaco, dar nu stiu daca aveam voie!:)))....N-as fi dorit sa ma trezesc cu ceva reclamatii! :)))
Un lucru e cert, daca branzica e pufoasa si tarta e tot pufoasa...foarte!

Atat de pufoasa incat veti avea nevoie de un cutit foarte bine ascutit sa o puteti portiona perfect( eu n-am gasit unul :)))) Despre gust ce sa va mai spun,:este senzational! Pentru ca ieri la picnicul bucatarasilor minunati, Delaco a fost foarte generos, multumim mult Tony..... si ne-a inzestrat cu traistute pline de branzici delicioase, am vrut sa le fiu recunoscatoare...asa ca le dedic cu toata inima aceasta tarta cu branza pufoasa si masline by Ruxy! Multumesc inca o data Bucataras.ro si Delaco!!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina( plus omanuta pentru infainat)
  • 1 branzica cremoasa cu verdeata Delaco
  • 1 ou intreg si un galbenus
  • 2 linguri de lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 1 praf de chimen macinat
Crema de branza:
  • 3 branzici pufoase Delaco( cu smantana si cu verdeata)
  • 1 cutie cu Aperifrais
  • cascaval Delaco
  • 70 gr unt topit
  • 3 oua plus un albus
  • 3 linguri smantana mai grasa
  • 250 gr telemea mai cremoasa
  • masine
  • o crenguta de rozmarin
  • bobite de piper rosu
  • 1 galbenus pentru uns marginile blatului
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzica pufoasa:

Am inceput desigur cu aluatul pentru blatul de tarta:


Am razuit untul rece direct in vasul de framantat. Am adaugat restul ingredientelor, faina cernuta neaparat, branzica cremoasa, oul si galbenusul, praful de sare, cel de chimen, laptele si uleiul de masline.


Am framantat imediat aluatul, iar cand s-au omogenizat bine ingredientele, l-am infainat si infoliat si l-am pus direct in congelator pana am preparat umplutura.


Pentru prepararea umpluturii:


Se amesteca branzica pufoasa, cu smantana cu galbenusurile, praful de sare, telemeaua pana se omogenizeaza perfect.


Se adauga si untul topit si racit in prealabil.


Se bat spuma albusurile si se incorporeaza in crema de branza usor prin invaluire.


Am scos aluatul pentru blat de la rece si l-am pus pe o hartie pergament, iar deasupra am pus o folie de prospetime si l-am intins cu sucitorul.


In forma de tarta am pus o foaie de copt. Am rasturnat usor aluatul si l-am asezat in forma. Am pliat din loc in loc marginea si i-am dat o forma ondulata. Vom intepa cu o furculita pe toata suprafata blatului.


Se pune usor crema de branza pufoasa si cu o lingurita se formeaza santuri in forma de cerc.


In acele santuri am pus cascavalul razuit. Deasupra din loc in loc am asezat rondele de Aperifrais si am intercalat maslinele. In mijloc am ornat cu bobite de piper rosu.


Marginile blatului le-am uns cu galbenus de ou.


Am copt tarta timp de 35- 40 de minute la 200 de grade. In ultimul sfert de ora am acoperit partea de deasupra cu o foaie de copt pentru a nu se arde cascavalul.


Pentru a muta tarta pe un platou este nevoie sa fie foarte bine racita altfel se va rupe.


Decorati tarta cu o crenguta de rozmarin sau busuioc sau ce doriti.


Tarta este minunata!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti o crema de branza mai ferma adaugati doua 3 linguri de faina

2

Pentru un gust de chimen mai intens prajiti-l cateva secunde in tigaie, apoi macinati-l prin masina de rasnit.

3

Daca doriti sa portionati tarta mai bine raciti-o perfect inainte si aveti grija sa aveti un cutit foarte bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzica pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

28.04.2015, 22:51

Cleme, te imbratisez si-ti multumesc!

daniastefania 1

04.05.2015, 16:00

Wow ce bine arata!

RuxyRux 1

04.05.2015, 20:06

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui