Tarta cu budinca de orez si visine

de ianculubita in Prajituri, 30 Oct 2013 | 3450 vizualizari

 

Va las si ceva dulce la fel de bun si usor de pregatit

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj
  • 1 l lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 ceasca orez cu bob rotund
  • coaja de lamaie scoasa sub forma de spirala
  • 1 baton de scortisoara
  • 4 oua
  • 125 Crema fina Delaco
  • visine
  • 1 plic glazura de gelatina transparenta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu budinca de orez si visine:

Mai intai pregatim budinca de orez;intr-un vas pe foc, punem laptele cu zahar,un praf de sare,coaja de lamaie,batonul de scortisoara iar dupa ce incepe sa fiarba adaugam orezul spalat si scurs;amestecam continuu sa nu se lipeasca,pana scade si s-a format budinca;dam vasul la rece,scoatem batonul de scortisoara,lamaia iar dupa ce s-a racit bine, adaugam branza,galbenusurile apoi usor incorporam albusurile spuma ai lasam deoparte

Forma de tort o capitonam cu aluat,intepam cu o furculita fundul si lasam la cuptor 10min;rasturnam budinca,nivelam suprafata,punem visine bine scurse si lasam la cuptor la foc mic 1h;dupa acest timp,lasam sa se raceasca foarte bine chiar pana a doua zi,dupa care punem tarta pe un platou,deasupra ornam cu visine si turnam glazura pregatita dupa instructiunile de pe plic apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu budinca de orez si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu crema de branza