Tarta cu capsuni

de ionela2682 in Dulciuri, 9 Iun 2011 | 3352 vizualizari

 

Daca tot sunt la moda in perioada aceasta..iata ce am preparat eu cu minunatele capsune!

 

INGREDIENTE

Crusta
  • 2 1/2 cana (350 grame) faina
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 linguri (30 de grame) zahăr
  • 1 cană (226 grame) unt nesărat, tăiate în bucatele mici
  • de la 1/4 la 1/2 ceasca (60-120 ml) de apă cu gheaţă
Umplutura de capsune:
  • 450-500g capsuni proaspete
  • 1/2 cana (100 grame) zahăr
  • 2 linguri (20 g), amidon de porumb
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingura zeama de lamaie
Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingură de smântână
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Crusta:
-faina ,zaharul si sarea se mixeaza
-adaugam pe rand cubulete de unt fff rece
-se toarna prin tubul de alimentare al robotului pentru inceput 60 ml apa cu gheata se adauga pana la 120 ml cat sa iasa un aluat nisipos( atentie sar putea sa nu intre toata-eu am folosit doar 100 ml))
-se rastoarna pe masa de lucru si se omogenizeaza aluatul
-se imparte in 2 bucati,se infoliaza si se da la rece pentru cel putin 30 min
Intre timp preparam umplutura:
-zaharul,amidonul,zeama de lamaie si sucul se amesteca
-se toarna peste capsunele curatate si spalate,puse la scurs
-Se intinde o foaie de aluat ,se intinde in tava de tarta
-se toarna capsunele peste care taiem cateva bucatele de unt
-intindem si cealalta bucata de aluat,pe care o vom transforma in stelute ..sau ce forma dorim,pe care le vom unge cu un amestec de ou si 1 lg smantana
-le vom repartiza uniform pe tarta
-dam la rece si intre timp aprindem cuptorul ,setat pentru 200 grade ,introduce m tarta iar dupa 30-35 min reducem la 170 grade
-coacem pana devine rumena
(ATENTIE tarta gata de bagat in cuptor se va pune intr-o tava riscati sa va curga zeama si sa murdariti cuptorul!)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Miha 1

10.06.2011, 10:11

Ce faina tarta!

DIANA B 1

10.06.2011, 11:16

Fainaaaaaaaaaaaaaaa , dar cam mult de migalit

ionela2682 1

10.06.2011, 13:01

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu coacaze rosii