Tarta cu capsuni

de ela in Dulciuri, 16 Mai 2010 | 6022 vizualizari

 

cu dedicatie pt Rocsi si Dana

 

INGREDIENTE

  • 1kg capsune
  • 200gr zahar+5linguri+3linguri
  • 2plicuri gelatina alba
  • 5oua
  • 5linguri ulei
  • 5linguri lapte
  • 5linguri faina
  • 1plic praf de copt
  • 2linguri amidon alimentar
  • 200ml frisca lichida
  • 1plic intaritor frisca
  • 1plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Se spala capsunile,se curata coditele,se taie in doua si se acopera cu 200gr zahar si se lasa sa stea 1ora.

Se freaca galbenusurile cu 5linguri de zahar pana se albesc,se adauga treptat uleiul,laptelefaina,praful de copt si amidonul.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in aluat,omogenizand bine.Se tapeteaza o forma de tort mai mare cu hartie de copt si se rastoarna compozitia si se da la cuptor 25minute pana se coace blatul.

Zeama rezultata de la capsuni se scurge si se completeaza cu 500ml apa din care se opresc cateva linguri pentru insiropat tarta.

Gelatina se amesteca cu 3linguri zahar apoi se toarna sucul de capsuni si se pune pe foc 1minute pana se incheaga.Se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste capsuni.

Dupa ce s-a racit blatul,se desprinde hartia de copt si se pune inapoi in forma.Se rastoarna capsunile peste blat si se lasa la rece cateva ore pana se intareste gelatina.

Se bate frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se orneaza tarta.

TIPS-URI

1

eu nu am avut rabdare sa se intareasca gelatina si am inceput sa ornez cu frisca,asa ca se vede putin rosu sub frisca

2

se poate servi cu inghetata de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (103)

ela 1

27.05.2010, 13:22

rad de comentariul marianei si casc ca ma ia somnul

Ramonaky 1

31.05.2010, 17:48

ela 1

31.05.2010, 17:50

Ramona numai daca fac alta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu frisca