Tarta cu capsuni

de Catalina L in Dulciuri, 2 Sep 2016 | 981 vizualizari

 

Va promit : este delicioasa si ușor de facut.
Va trebuie un aluat (foietaj sau fraged), o crema de vanilie de casa și căpșuni proaspete (ale mele erau culese în aceeași zi).
Am folosit un aluat foietaj express facut de casa- reteta aici- pentru tarta va trebuie jumatate de reteta, cealalta jumatate o puteti congela.
Puteti cumpara daca vi se pare greu de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 500 g de căpșuni
  • 1 plic pentru napat-jeleu transparent

Pentru crema:

  • 40 cl de lapte
  • 60 g zahăr
  • 25 g amidon de porumb -Maïzena
  • 1 ou și 1 gălbenuș de ou
  • 1/2 pastaie de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Se pune la-ncălzit laptele.


Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le depunem in lapte.


Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb.


Varsati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul.


Se pune compozitia la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.


Se ia de pe foc,se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.


Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 1 ora.


Se incalzeste cuptorul la 210 ° .


Intindeti aluatul și se așează într-o tavă unsă. Înțepați aluatul cu o furculiță.


Se coace 15 minute la 210 ° apoi coborâți temperatura la 180 ° C și coaceti inca 10 minute.


Lasati să se răcească.


Se spală, se curata si se taie in jumatati căpșunile.


Puneti aluatul copt pe o farfurie de serviciu, depuneti deasupra crema racita si decorati cu jumatatile de capsuni.


Pregatiti jeleul respectand instructiunile de pe plic.


Ungeti cu jeleu capsunile cu ajutorul unei pensule in silicon.


Dati la frigider cel putin 1 ora inainte de a servi.


Bun desert !


 

TIPS-URI

1

Puteti pregati crema seara o zi inainte. Crema patisiera se conserva 24 de ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

03.09.2016, 19:20

Ce faine sunt aceste tarte, ce delicioase!

Gherca Daniela 1

05.09.2016, 08:55

super buna!

Rahela Velicu 1

05.09.2016, 12:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta delfin cu capsuni si banane