Tarta cu capsuni

de Catalina L in Dulciuri, 2 Sep 2016 | 462 vizualizari

 

Va promit : este delicioasa si ușor de facut.
Va trebuie un aluat (foietaj sau fraged), o crema de vanilie de casa și căpșuni proaspete (ale mele erau culese în aceeași zi).
Am folosit un aluat foietaj express facut de casa- reteta aici- pentru tarta va trebuie jumatate de reteta, cealalta jumatate o puteti congela.
Puteti cumpara daca vi se pare greu de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 500 g de căpșuni
  • 1 plic pentru napat-jeleu transparent

Pentru crema:

  • 40 cl de lapte
  • 60 g zahăr
  • 25 g amidon de porumb -Maïzena
  • 1 ou și 1 gălbenuș de ou
  • 1/2 pastaie de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Se pune la-ncălzit laptele.


Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le depunem in lapte.


Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb.


Varsati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul.


Se pune compozitia la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.


Se ia de pe foc,se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.


Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 1 ora.


Se incalzeste cuptorul la 210 ° .


Intindeti aluatul și se așează într-o tavă unsă. Înțepați aluatul cu o furculiță.


Se coace 15 minute la 210 ° apoi coborâți temperatura la 180 ° C și coaceti inca 10 minute.


Lasati să se răcească.


Se spală, se curata si se taie in jumatati căpșunile.


Puneti aluatul copt pe o farfurie de serviciu, depuneti deasupra crema racita si decorati cu jumatatile de capsuni.


Pregatiti jeleul respectand instructiunile de pe plic.


Ungeti cu jeleu capsunile cu ajutorul unei pensule in silicon.


Dati la frigider cel putin 1 ora inainte de a servi.


Bun desert !


 

TIPS-URI

1

Puteti pregati crema seara o zi inainte. Crema patisiera se conserva 24 de ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

03.09.2016, 19:20

Ce faine sunt aceste tarte, ce delicioase!

Gherca Daniela 1

05.09.2016, 08:55

super buna!

noiinbucatarie 1

05.09.2016, 12:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!