Tarta cu capsuni si ciocolata alba

de Rocsi in Prajituri, 13 Iun 2014 | 3582 vizualizari

 

Am vazut la Edith aceasta tarta si am zis ca trebuie sa o fac si eu. Imediat se pregateste dar tare repede se mai termina, intr-o dupa-amiaza a fost toata mancata :D...Vorba alor mei, era prea buna ca sa stea mult prin bucatarie. Puteti si voi sa o pregatiti repejor pentru ca mai gasiti capsuni pe piata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 80 gr unt rece
  • 1 ou
  • 280 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 gr zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 650 gr capsuni
  • 7 linguri zahar
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • 1 lingura cu amidon
  • 30 gr ciocolata alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni si ciocolata alba:

Incepem cu umplutura: Spalam capsunile, le indeparatam coditele apoi le taiem in 4-6 bucati, depinde cat sunt de mari. Le punem intr-o cratita, presaram zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le transferam pe foc. Amestecam in ele usor si le lasam sa fiarba 15 minute. Dupa acest timp dam focul la mic, amidonul il dizolvam cu doua linguri de apa, il turnam peste si invartim. Dupa 1-2 minute umplutura de va ingrosa, o tragem de pe foc si o lasam sa se raceasca.


Aluatul:


Intr-un bol amestecam faina, zaharul, sarea si praful de copt. Incorporam oul, untul rece taiat cubulete si extractul de vanilie. Amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat nisipos.


Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, luam 3/4 din aluat si il presam cu mana in tava. Turnam umplutura peste, o nivelam apoi presaram restul de aluat. Ciocolata o taiem cubulete si o punem deasupra. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana aluatul de deasupra devine auriu.


Cand este gata, o scoatem la racorit apoi servim. Eu am taiat-o cand era calda ca prea bine mirosea si tot imi facea cu ochiul :)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

15.06.2014, 20:39

Adele

laura_n 1

16.06.2014, 16:30

le ador!

Rocsi 1

17.06.2014, 21:29

Stiu Laurici draga

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni si frisca