Tartă cu căpșuni și miez de lapte

de Panacris in Dulciuri, 23 Mai 2013 | 3770 vizualizari

 

Dacă tot s-a dat drumul la căpșuni, nu m-am putut abține să nu prepar o tartă delicioasă. Recunosc că am trișat un pic, am folosit blat de tartă cumpărat, timpul nu mi-a permis să mai coc și blatul;) Asta e o variantă mai rapidă, pentru gospodina secolului vitezei;)

 

INGREDIENTE

  • blat de tartă 1 bucată,
  • lapte 500 ml,
  • budincă de vanilie 1 plic,
  • zahăr 3 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • gelatina roșie pentru tarte 2 plicuri,
  • căpșuni cca. 800 g,
  • sirop din flori de salcâm cca. 2 linguri
  • Pentru decor:
  • miez de lapte,
  • bilute de ciocolată,
  • frunzulite de mentă.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu căpșuni și miez de lapte:

Se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp se curăță căpșunile, se trec rapid sub un jet de apă rece. Se prepară gelatina roșie pentru tarte conform indicațiilor de pe plic. Se începe montarea tartei. Se stropește tarta cu sirop din flori de salcâm, se toarnă budinca de vanilie semirăcită, se așează artistic căpșunile și miezul de lapte, apoi se toarnă ușor gelatina semirăcită,la final se presară biluțele de ciocolată. Se pune la rece cca. 1 oră.

La servire se ornează cu frunze de mentă și frișcă după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu căpșuni și miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Panacris 1

23.05.2013, 21:54

Ralu, nu prea pot, deoarece venim cu motorul, și îți dai seama că se va face ”terci” nu tartă

ralu_ca 1

26.05.2013, 11:43

Ligia Bxl 1

07.11.2013, 17:25

mamaaaa ce e aiiiici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 13:01

Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata

de Miha 9

pe 03.06 la 12:48

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mar copt cu crema de mascarpone