Tarta cu carne de pui, ciuperci si ardei

de oanapl in Pui, 5 Apr 2017 | 1109 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Merisor. 

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 varf cutit de sare
  • umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 ardei rosu
  • 4 oua
  • 250 gr kefir
  • 5 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • ulei
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne de pui, ciuperci si ardei:

Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele, pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider pentru o ora.

Intre timp, tai cubulete carnea de pui, o condimentezi cu boia de ardei dulce, cimbru si sare si o prajesti pe toate partile, timp de 20-25 de minute. Adaugi ciupercile si ardeiul taiat cubulete si lasi sa se caleasca la foc mic, pana cand se patrunde putin ardeiul. Adaugi patrunjelul tocat marunt. Lasi sa se raceasca amestecul.


Mixezi 3 oua, plus un albus, cu putina sare, apoi adaugi kefirul si omogenizezi bine, apoi incorporezi pesmetul si faina.


Adaugi compozitia lichida peste compozitia de carne si amesteci.


Intinzi aluatul si il netezesti cu ajutorul unui sucitor, apoi imbraci cu el o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Intepi aluatul, din loc in loc, cu o furculita.

Adaugi umplutura, tai surplusul de aluat si aduci marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos.

Ungi aluatul cu un galbenus de ou, diluat cu cativa stropi de lapte si presari susan deasupra.


Introduci tarta in cuptorul preincalzit, pentru 45-50 de minute, la 180 de grade C. Dupa ce se rumeneste frumos, o lasi sa se raceasca si o tai felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne de pui, ciuperci si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

GeorgiG 1

06.04.2017, 09:10

Super !

dantes 1

06.04.2017, 16:37

Buna!

Rocsi 1

06.04.2017, 18:56

Imi place ce tarta ai pregatit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ciuperci si pui la cuptor