Tarta cu ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 17 Iun 2011 | 9047 vizualizari

 

Se spune ca "cea mai simpla cale de a ceda ispitei, e sa-i cedezi":)).
Cam asa e. Acum sunt mult mai linistita decat ieri si de cat multe dintre zilele trecute in care ma bantuia ispita provocata de tarta lui Adi Hadean
Simteam ca chocholiticul din mine ar fi satul, ca si-ar stapani pentru o vreme pofta nestavilita de CIOCOLATAAAAAA.
Si asa si este.
Azi dimineata la cafea(deja de la ora 6 jumatate nu mai puteam dormi cu gandul la ea :)))) ), mi-am servit prima felie de tarta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente tarta:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2/3 pachet unt
  • o cana si 1/2 faina alba
  • Ingrediente umplutura
  • 200 gr ciocolata (eu am pus 100 gr ciocolata neagra si 100 gr ciocolata cu lapte)
  • 2 galbenusuri
  • 460 gr smantana dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Tarta:

Se amesteca primele 3 ingrediente (eu am amestecat cu mana) pana obtinem o crema fina.
Adaugam faina si omogenizam.
Vom obtine un aluat moale pe care-l putem intinde in tava unsa cu unt sau il putem baga la frigider.
Daca-l bagam la frigider il scoatem dupa 30 minute si intindem foaia cu sucitorul apoi o punem in tava.
Daca il intindem acum,, el e moale si-l putem intinde cu mana, ridicandu-l si pe peretii tavii.
Dam tava cu totul la rece pentru 30 minute.
O scoatem si o intepam cu furculita apoi punem deasupra o bucata hartie pentru copt (ca in foto) si o dam in cuptorul preincalzit la 185-190 grade pana se coace.
Cred ca 20 minute a durat ; verificam cu ochiul liber :)).

In timp ce se coace preparam umplutura.
Punem intr-un vas cu fund dublu smantana dulce cu ciocolata.
Lasam la foc mic, amestecand, pana ce ciocolata se topeste in smantana (nu o fierbeti).
Luam amestecul de pe foc si adaugam galbenusurile omogenizand.

Cand blatul de tarta e copt, il scoatem si turnam umplutura.
Micsoram flacara cuptorului la 175-180 grade si coacem 15 minute apoi dam la foc mic si mai lasam 5 minute.

Eu...n-am putut-o scoate din tava intreaga:)), pentru ca peretii tavii sunt mai inalti decat tarta si riscam s-o rup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

cristinne 1

03.10.2011, 16:20

de ce punem hartie de copt deasupra cand o coacem?
PS: pana la urma cum ai scos-o fara sa o rupi?

gaby_duceag 1

03.10.2011, 16:30

Cristinne, punem hartia sa n-o uscam prea tare.Daca am lasa-o mai putin riscam sa ramana cruda, daca nu punem hartia o rumenim prea tare, o uscam
M-am folosit de o paleta pentru tort pentru a o scoate.
Tare buna ar fi o forma de tarta cu fund detasabil.

Ancutsa 1

18.04.2020, 19:17

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana