Tarta cu ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 17 Iun 2011 | 5707 vizualizari

 

Se spune ca "cea mai simpla cale de a ceda ispitei, e sa-i cedezi":)).
Cam asa e. Acum sunt mult mai linistita decat ieri si de cat multe dintre zilele trecute in care ma bantuia ispita provocata de tarta lui Adi Hadean
Simteam ca chocholiticul din mine ar fi satul, ca si-ar stapani pentru o vreme pofta nestavilita de CIOCOLATAAAAAA.
Si asa si este.
Azi dimineata la cafea(deja de la ora 6 jumatate nu mai puteam dormi cu gandul la ea :)))) ), mi-am servit prima felie de tarta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente tarta:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2/3 pachet unt
  • o cana si 1/2 faina alba
  • Ingrediente umplutura
  • 200 gr ciocolata (eu am pus 100 gr ciocolata neagra si 100 gr ciocolata cu lapte)
  • 2 galbenusuri
  • 460 gr smantana dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Tarta:



Se amesteca primele 3 ingrediente (eu am amestecat cu mana) pana obtinem o crema fina.

Adaugam faina si omogenizam.

Vom obtine un aluat moale pe care-l putem intinde in tava unsa cu unt sau il putem baga la frigider.

Daca-l bagam la frigider il scoatem dupa 30 minute si intindem foaia cu sucitorul apoi o punem in tava.

Daca il intindem acum,, el e moale si-l putem intinde cu mana, ridicandu-l si pe peretii tavii.

Dam tava cu totul la rece pentru 30 minute.

O scoatem si o intepam cu furculita apoi punem deasupra o bucata hartie pentru copt (ca in foto) si o dam in cuptorul preincalzit la 185-190 grade pana se coace.

Cred ca 20 minute a durat ; verificam cu ochiul liber :)).



In timp ce se coace preparam umplutura.

Punem intr-un vas cu fund dublu smantana dulce cu ciocolata.

Lasam la foc mic, amestecand, pana ce ciocolata se topeste in smantana (nu o fierbeti).

Luam amestecul de pe foc si adaugam galbenusurile omogenizand.



Cand blatul de tarta e copt, il scoatem si turnam umplutura.

Micsoram flacara cuptorului la 175-180 grade si coacem 15 minute apoi dam la foc mic si mai lasam 5 minute.


Eu...n-am putut-o scoate din tava intreaga:)), pentru ca peretii tavii sunt mai inalti decat tarta si riscam s-o rup.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

aziz 1

19.06.2011, 12:44

la tine si papusile zbarnaie dupa ciocolata

cristinne 1

03.10.2011, 16:20

de ce punem hartie de copt deasupra cand o coacem?
PS: pana la urma cum ai scos-o fara sa o rupi?

gaby_duceag 1

03.10.2011, 16:30

Cristinne, punem hartia sa n-o uscam prea tare.Daca am lasa-o mai putin riscam sa ramana cruda, daca nu punem hartia o rumenim prea tare, o uscam
M-am folosit de o paleta pentru tort pentru a o scoate.
Tare buna ar fi o forma de tarta cu fund detasabil.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine