Tarta cu ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 13 Mai 2014 | 4260 vizualizari

 

Reteta este a Irinei , mi-a facut cu ochiul de cum ne-a aratat pozele , iar cand a postat reteta am si incercat-o . Este foarteeeeee bunaaaaa.

 

INGREDIENTE

  • Pt aluatul de tarta:
  •  200 g faina alba
  • 3 linguri zahar
  •  125 g unt rece
  •  2 galbenusuri
  •  1 lingura smantana
  •  1 praf de sare
  • Pt crema de ciocolata:
  •  400 g ciocolata (200 gr lapte, 200 gr amaruie )
  •  300 g smantana
  •  2 galbenusuri
  •  praf de sare
  • Pt decor:
  •  fulgi de migdale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Faina impreuna cu zaharul , sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi .

Intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le punem in amestecul de mai devreme .

Am amestecam bine si am turnat aluatul pe o folie alimentara . Am strans bine folia , am facut un bulgare mare de aluat , si il dam la frigider pentru 30 minute cel putin .

Dupa cel putin 30 minute scoatem aluatul si pe blatul de lucru presaram faina ,intindem aluatul pentru a fi cat forma tavii de tarta (diametru 15cm) . Daca aveti mai multe tavi mici atunci impartiti aluatul in bile si il intindeti pentru fiecare tavita in parte .

Ciocolata rupta bucati o punem impreuna cu smantana pe foc si amestecam pana se topeste toata ciocolata.

Amestecam si galbenusurile de ou si gata crema de tarta .

Turnam compozitia peste aluatul aranjat in forma si dam la cuptor pentru 25-30 minute .

Innainte de servire lasati la racit si presarati deasupra fulgi de migdale sau bateti frisca . 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si crema de branza