Tarta cu ciocolata si pere

de La Ancuta in Prajituri, 27 Sep 2011 | 3219 vizualizari

 

Pentru aceasta tarta am ales perele, dar se pot folosi si alte fructe. Rezultatul este delicios: o tarta pufoasa, ciocolatoasa cu o consistenta usor umeda.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 pere bine coapte
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri miere
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 160 g unt
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 15 g cacao
  • 240 g faina
  • 1 praf de copt
  • 150 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si pere:

Curatam perele de coaja apoi le taiem pe jumatate si curatam samburii. Le stropim cu zeama de lamaie amestecata cu mierea.


Dam perele la frigider 30 de minute.


Intre timp pregatim aluatul. Topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam

la racit. Mixam bine untul cu zaharul si vanilia iar apoi adaugam pe rand ouale, mixand dupa fiecare.


Adaugam ciocolata racorita, dar inca lichida si mixam pana se omogenizeaza.


Amestecam faina cu praful de copt so cacaoa. Adaugam cate 2 linguri din amestecul de faina si alernam cu cateva linguri de lapte. Mixam

bine pana se omogenizeaza apoi continuam pana incorporam toata faiana si laptele.


Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa bine cu unt. Asezam deasupra jumatatile de pere (cu scobitura in jos).


Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii (~40 de minute).


Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca in tava. Scoatem apoi din tava si pudram cu zahar.


Este un deliciu langa o ceasca de cafea :).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

deliciousflavours 1

29.09.2011, 10:44

arata f bine si cred ca e si delicioasa!
tb incercata

La Ancuta 1

29.09.2011, 15:02

va multumesc mult

Lau 1

03.10.2011, 08:34

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos cu cacao