Tarta cu ciocolata si visine

de anca_rm in Prajituri, 7 Apr 2014 | 4851 vizualizari

 

Pentru ca iubesc ciocolata :X

 

INGREDIENTE

  • Pt Blat:
  • 250 gr biscuit
  • 125 gr unt la temperature camerei
  • Pt umplutura:
  • 400 ml frisca
  • 250 gr ciocolata neagra (de care va place , dar sa nu fie umpluta)
  • 10 gr gelatina
  • 1 borcan(320ml) de visine fara sambure (optional)
  • Extra:
  • 100 gr ciocolata+2 linguri lapte
  • 50 gr ciocolata alta+1 lingura lapte(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si visine:

Pregatim o tava cu diametru de 25 cm

Biscuitii ii macinam marunt , se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat .

Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri presam bine ca sa formam baza pentru tarta .

Dam la rece si vom pregati umplutura.

Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna cu 50 ml frisca . Topim ciocolata amestecand continuu , atentie sa nu se arda .

Dam deoparte si o lasam sa se raceasca .

Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa , si o incalzim pana cand se dizolva .

Frisca o batem tare .

Cand ciocolata este inca calduta o turnam peste frisca batuta , adaugam si gelatina si amestecam cu o lingura .

Daca ciocolata este prea calda s-ar putea sa se taie  crema .

Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam visinele fara samburi (cate doriti si daca doriti ,tarta va fi buna si fara visine ), turnam umplutura si nivelam .

Dam din nou la frigider .

 Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita . Putem sa o ornam cu ciocolata alba, fulgi de migdale etc . 

TIPS-URI

1

visinele nu sunt obligatorii sau se pot amesteca in frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (17)

Florentina_Cristina 1

07.04.2014, 18:02

arata foarte bine

Bunica 1

07.04.2014, 19:19

Rocsi 1

07.04.2014, 20:39

Mmmm ce imi place combinatia asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si crema de branza