Negresa cu nuci si stafide

de Lau in Prajituri, 10 Mai 2011 | 4219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • esenta de vinilie
  • 100 g stafide
  • 200 g nuci tocate
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • GLAZURA
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci si stafide:

untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine pufos, se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga esenta si laptele dupa care se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, se amesteca bine.


se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se aseaza un strat de nuci pisate dupa care se adauga compozitia si din loc in loc se adauga stafidele, iar deasupra asezam alt strat de nuca, se da la cuptor 30-40 min la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea.


GLAZURA-se pune zaharul cu apa,cacao si untul la fiert. Cand s-a topit untul, se adauga frisca si se pune din nou la foc mic sa fiarba 1-2 min


Glazura se toarna rece peste prajitura

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Lau 1

11.05.2011, 21:22

ed

Lau 1

11.05.2011, 21:22

mirela

Lau 1

11.05.2011, 21:23

vladimir

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Naut cu spanac si oua
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza rolls

ieri la 21:45

Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:37

Desert tort cu crema Kinder Bueno

de Meea 4

ieri la 19:15

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de mere cu branza