Tarta cu ciocolata si zmeura

de papabundetot in Prajituri, 30 Mar 2014 | 2506 vizualizari

 

Pentru ca in acest weekend am lucrat la un proiect despre care veti afla si voi in scurta vreme,nu am mai avut atat de mult timp la dispozitie sa stau in bucatarie si atunci am ales sa fac un desert rapid si savuros dar care sa nu imi ia foarte mult timp.,si anume o tarta cu ciocolata si zmeura :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 6 linguri apa
  • 80 gr zahar pudra
  • esenta menta
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 340 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 200 gr zmeura congelata
  • 2 linguri zahar
  • 4 foi gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si zmeura:

Aluatul: Am topit putin untul pe aragaz intr-o craticioara,avand grija sa nu il ard,apoi l-am pus intr-un castron,am adaugat apoi oul batut inainte separat,faina,apa,zaharul si esenta si am framantat putin aluatul format,apoi l-am dat la frigider intr-o folie alimentara pentru 30 min.Dupa acest timp,am scos aluatul,am pregatit forma de tarta in care am pus putin unt si l-am intins ca sa nu se lipeasca aluatul.Pe blatul de lucru am intins aluatul de tarta cu sucitorul pana cand a ajuns la dimensiunile formei mele,l-am asezat apoi in forma si l-am dat la cuptor la foc mediu pana cand s-a rumenit frumos pe margini.



Crema: Intr-o craticioara am pus frisca lichida,laptele,ciocolata taiata bucati mici,esenta si cacao si am pus craticioara la foc mic,unde am lasat-o amestecand mereu pana cand s-a topit ciocolata si compozitia s-a omogenizat frumos.Intr-o alta craticioara am pus la foc zmeura si zaharul,le-am lasat la foc mic pana cand s-a legat ca o dulceata,apoi am pus o strecuratoare deasupra cratitei cu ciocolata si am trecut zmeura facuta dulceata prin ea,amestecand astfel ciocolata cu zmeura.La sfarsit am adaugat si gelatina inmuiata in prealabil in apa rece pentru 5 minute.Am amestecat totul pentru a topi gelatina,am lasat putin crema sa se mai raceasca si apoi am adaugat-o peste aluatul de tarta deja copt si racit si am dat tarta la frigider pana a doua zi.



Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

laura_n 1

31.03.2014, 17:32

delicioasa!

tanyapatap 1

01.04.2014, 20:23

MOKUSKA 1

30.04.2014, 17:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata