Tarta cu cirese

de ionela2682 in Dulciuri, 20 Iun 2011 | 4980 vizualizari

 

Daca tot este sezonul cireselor iata ce am pregatit......:

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta
  • 1 1 / 2 cani (200 grame) făină cernuta
  • 1  linguriţă de sare
  • 1 / 2 cana (113 grame) unt, la temperatura camerei
  • 1 / 4 ceasca (50 grame) zahăr alb
  • 1 ou mare, uşor bătut
  • Pentru umplutura:
  • 50 g zahar
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 3 lg amidon alimentar
  • 2 oua
  • cirese fara samburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

-zaharul se mixeaza cu untul pana se topeste

-se adauga oul usor batut

-adauga faina si omogenizeaza aluatul

-se ta da rece pentru cel putin 30 min

se  intinde aluatul in tava de tarta ,se da la cuptor pana se rumeneste putin

-se sigileaza crusta,ungandu-se cu albus de ou usor batut,se toarna umplutura iar in aceasta se vor presara cirese fara samburi

-se da din nou la cuptor pana ce umplutura se va coace.

-Umplutura

-se vor mixa toate ingredientele de mai sus si se va turna peste crusta.

-rece fiind se va pudra cu zahar pudra si servi..!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese