Spirale cu Nesquik

de aziz in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 3282 vizualizari

 

Dumnealor fac parte din seria bunatatilor obtinute din aluatul dospit Bertinet ,de care m-am indrgostit irevocabil :))

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 25 gr drojdie
  • 4 oua intregi
  • 100 gr unt
  • 300 ml lapte caldut
  • coaja de lamaie ,coaja de portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pt uns:50 gr unt ,5-6 linguri nessquik,100 gr zahar(optional)
  • pt insiropat:2 cani apa +1 cana zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu Nesquik:

Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina obtinem o crema deschisa la culoare si pufoasa. Drojdia se amesteca cu citeva linguri lapte cald si o lingura de zahar +o lingura doua de faina, apoi o punem intr-un loc cald pina incepe sa creasca (face gaurele la suprafata).Turnam drojdia crescuta ,ouale crema si lapte caldut cite putin pina obtinem un aluat lipicios pe care il vom aduna si deslipi cu untul topit. Se lasa la crescut cam 2 ore intr-un loc caldut, eu deschid cuptorul la 50 grade il las jumatate de ora, apoi inchid ; pun aluatul acoperit cu folie de plastic si-l las la crescut inauntru cu usa inchisa.

Cand aluatul este crescut intindem foaie dreptunghiulara, ungem cu unt, presaram nesquik apoi zaharul si rulam foaia ca pentru rulada,apoi cu un cutit taiem rondele de doua degete grosime pe care l-e punem intr-o tava rotunda la putina distanta intre ele ,pentru a avea loc sa creasca.Tava trebuie unsa bine cu unt.

Punem apoi tava in usa aragazului deschis pana isi dubleaza volumul ,ca la cozonac. Asta inseamna cam 20-30 minute, apoi dam la cuptor la 180 grade 25 minute pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea. Pe la mijlocul timpului de copt ,de fapt cind incepe a se rumeni se pun deasupra citeva linguri de lapte cald cu zahar amestecat si dam din nou in cuptor .

Intre timp facem  siropul punem apa la fiert cu zaharul si lasam cam 30 minute,cind scoatem spiralele din cuptor adaugam sirop si mai dam 10-15 minute in cuptor.Daca doriti puteti face glazura si turnati deasupra cind scoateti din cuptor fierbinti.Mie mi-au iesit doua tavi din aceasta cantitate.Pentru a l-r da stralucire ori puneti glazura ori o lingura de dulceata de caise desfacuta intr-o lingura doua de apa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu Nesquik" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Parfe de ciocolata si Nesquik