Fursecuri "Nuci umplute"

de robert_badica in Dulciuri, 17 Dec 2015 | 4203 vizualizari

 

"pentru Mos Craciun"
Foarte bune si foarte frumoase! :) 

 

INGREDIENTE

  • Coji:
  • 3 oua
  • 8 linguri untura de porc
  • o cana zahar
  • o lingura amoniac stins cu otet
  • faina cat cuprinde (in jur de 500-550 gr.)
  • Crema:
  • 100 g zahar
  • 200 g biscuiti
  • 200 ml lapte
  • 70 g unt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
Portii: 75
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Nuci umplute":

Intr-un bol mare, se sparg ouale se adauga zaharul si untura,si amestecam pana ce obtinem o crema groasa. Adaugam amoniacul si faina. Amestecam usor pana rezulta un aluat destul de tare, care nu se lipeste de mana. Formam bilute (de 5 g ar fi ideal) , si le dam putin la frigider, pentru 10 minute. Ungem forma cu ulei, si o incingem bine pe ambele parti. Punem bilutele, presam aluatul si il lasam sa se coaca, pret de 5 minute, intorcand forma din cand in cand, astfel incat sa se coaca uniform. Rasturnam cojile intr-un castron si continuam, pana ce terminam aluatul.


Crema: Macinam biscuiti fin si ii punem intr-un bol. Pe foc pregatim un sirop din: zahar, lapte, unt si cacao. Amestecam energic si tinem siropul pe foc timp de 5 minute. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam esenta. Punem siropul peste biscuiti (nu tot deodata), putin cate putin, pana ce obtinem o crema fina si tare.


Asamblare: Fiecare coaja o umplem cu putina crema, impreunam cojile doua cate doua, si le tavalim prin zahar pudra (optional). Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In aluat se poate adauga coaja de portocala, lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Nuci umplute"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Camelya 1

17.12.2015, 21:11

Iamiii, ce as manca si eu cateva.

MotanLaOale 1

17.12.2015, 21:14

frumoase

Micutza Luana 1

17.12.2015, 22:24

De când mă chinui sa fac și eu le ador

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Non plus ultra