Tarta cu cirese

de La Ancuta in Prajituri, 28 Iun 2011 | 2437 vizualizari

 

Pe weekend am primit o plasa de cirese si dupa ce am mancat pana ne-am saturat, am zis sa fac si ceva dulce :).

 

INGREDIENTE

  • 240 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • 250 g unt
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 g cirese fara samburi
  • 400 ml sirop de cirese (eu am avut sirop de mure)
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic de budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Incepem cu prepararea umpluturii:


Curatam ciresele de codite si samburi, repede pana nu le fura "inamicul" :))


Amestecam cele 2 linguri de zahr si praful de budinca cu cateva linguri de sirop de cirese. Restul siropului il punem pe foc impreuna cu ciresele. Le fierbem 5-10 minute. Adaudam apoi budinca dizolvata si amestecam pana se ingroasa apoi dam deoparte si ne ocupam de aluat.


Mixam bine untul moale cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugam apoi galbenusurile si mixam.


Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Va rezulta un aluat lipicios.


In tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu unt punem 2/3 din aluat si il intindem pe toata suprafata tavii si il ridicam putin pe marginea tavii.


Turnam budinca de cirese si nivelam. Deasupra punem bucatele aluatul ramas.


Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra. Lasam sa se raceasca in tava apoi punem tarta pe un platou si pudram cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

mamaieelena 1

30.06.2011, 14:55

bun si bine a iesit

Lau 1

01.07.2011, 16:52

buna

adry88 1

02.07.2011, 16:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu pudding de vanilie