Tarta cu cirese

de La Ancuta in Prajituri, 28 Iun 2011 | 4260 vizualizari

 

Pe weekend am primit o plasa de cirese si dupa ce am mancat pana ne-am saturat, am zis sa fac si ceva dulce :).

 

INGREDIENTE

  • 240 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • 250 g unt
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 g cirese fara samburi
  • 400 ml sirop de cirese (eu am avut sirop de mure)
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic de budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Incepem cu prepararea umpluturii:

Curatam ciresele de codite si samburi, repede pana nu le fura "inamicul" :))

Amestecam cele 2 linguri de zahr si praful de budinca cu cateva linguri de sirop de cirese. Restul siropului il punem pe foc impreuna cu ciresele. Le fierbem 5-10 minute. Adaudam apoi budinca dizolvata si amestecam pana se ingroasa apoi dam deoparte si ne ocupam de aluat.

Mixam bine untul moale cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugam apoi galbenusurile si mixam.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Va rezulta un aluat lipicios.

In tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu unt punem 2/3 din aluat si il intindem pe toata suprafata tavii si il ridicam putin pe marginea tavii.

Turnam budinca de cirese si nivelam. Deasupra punem bucatele aluatul ramas.

Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra. Lasam sa se raceasca in tava apoi punem tarta pe un platou si pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu pudding de vanilie