Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl in Mancaruri de legume, 28 Apr 2017 | 2798 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  •  umplutura:
  • 250 g ciuperci champignon
  • 5 buchetele broccoli
  • ½ ardei gras rosu
  • 70 g telemea
  • 3 oua
  • 200 g iaurt gras
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura Maggi Secretul Gustului legume (optional)
  • 2 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea:

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.
Speli ciupercile bine, le tai felii si le pui la calit in 2 linguri de ulei, pana cand scade apa lasata de acestea. Adaugi ardeiul taiat fasii si broccoli rupt buchetele mici. Adaugi o lingura Maggi Secretul Gustului legume si acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele, pentru 5-10 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia. Razi telemeaua si o amesteci cu legumele. Adaugi sare si piper dupa gust.
Intinzi aluatul si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc cu o furculita. 
Torni legumele peste aluat si adaugi deasupra ouale mixate bine cu iaurtul si aduci marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos. Introduci tava in cuptor, pentru 40-45 de minute, la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.
Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si telemea