Tarta cu ciuperci (de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 3 Aug 2013 | 15687 vizualizari

 

pentru aluat m-am inspirat de la Vio_dreams:
http://www.bucataras.ro/retete/placinta-de-post-cu-ciuperci-43625.html
Umplutura am modificat-o dupa gustul nostru... A iesit o tarta minunata!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 400 gr. faina
  • 200 ml apa calduta
  • 7 gr. drojdie
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
Pentru umplutura:
  • 300 gr. ciuperci
  • 2 ardei rosii
  • 2 cepe potrivite
  • 1 dovlecel mic
  • patrunjel verde tocat
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
De presarat peste aluat, inainte de a aseza umplutura, 2 linguri cu varf de pesmet. //
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci (de post):

Intai preparam aluatul amestecand toate ingredientele. Obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua: trei sferturi pentru baza tartei si din sfertul ramas von decupa grilajul la final.

Umplutura se prepara astfel: spalam si curatam legumele.

Ceapa, ardeiul si dovlecelul se trec prin robot,apoi se condimenteaza si se calesc in ulei. Se adauga ciupercile taiate bucati si lasam sa scada lichidul pe care-l lasa acestea. La final adaugam patrunjelul verde tocat.

Intindem aluatul pe care l-am pregatit pentru baza tartei pe masa de lucru infainata, apoi il asezam intr-o tava termorezistenta.

Presaram pesmetul,care are rolul de a absorbi excesul de ulei care ne-a ramas in amestecul de legume calite.

Adaugm legumele, nivelam frumos cu dosul unei linguri umplutura apoi intindem si aluatul ramas pe masa de lucru,din care vom decupa cu ajutorul unui pinten, fasiile din care vom forma grilajul de deasupra tartei.

Dam la cuptor (preincalzit) tarta, la temperatura moderata (180 grade) si o lasam pane se rumeneste frumos.

Pofta buna!

 

 

  //
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

Anett 1

03.08.2013, 20:01

hmmm super bun!

diaconta 1

03.08.2013, 23:24

foarte buna

simona72 1

04.08.2013, 06:42

Preferatele mele tartele, atat dulci cat si sarate! Minunata!

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post