Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2016 | 827 vizualizari

 

Pai daca am visat-o si era buna, trebuia s-o fac! si a fost buna ca in vis ...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 3 linguri cu unt rece taiat cuburi
  • 125 ml smantana
  • 1 1/2 lingura vin rosu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf galben turmeric(sau curcuma);
  • 1 varf cutit praf de copt
  • cateva linguri de sifon rece(3-4);
  • pentru umplutura:
  • 1 borcan de ciuperci feliate champignion;
  • 2 firicele usturoi verde;
  • 4 linguri sos de rosii (passata pomodori)
  • 50 g branza grasa moale;
  • 1 ceapa rosie;
  • 1 praf de sare, curcuma si piper negru;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si ceapa rosie:

Prima data se pregateste aluatul amestecand toate ingredientele intr-un castron. Aluatul trebuie sa iasa de consistenta moala si modelabila a unei plastiline, iar culoarea este un galbui placut ca puiul de gaina. Se lasa un sfert de ora la rece si apoi se intinde intr-o tava rotunda de tarta cu margini ondulate. Cat sta la rece aluatul, se pregateste umplutura.


Se scurg ciupercile si se calesc cu o lingura de ulei si un praf de sare, piper si curcuma. Se curata ceapa rosie si se toaca pestisori, se caleste in putin ulei cu apa. Se amesteca apoi ceapa rosie cu ciupercile.


Peste aluatul deja intins in tava se pune cu lingura sosul de rosii si se intinde bine cu o pensula, apoi se adauga cu lingura din amestecul de ciuperci cu ceapa rosie. Din loc in loc presaram bucatele de branza, de preferat sa fie grasa si moale, dar merge orice aveti in casa. Eu prefer branza in locul cascavalului.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 15:38

arata apetisant!

epurasha2bb 1

02.04.2016, 16:00

Panacris 1

06.09.2016, 15:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tian cu dovlecei si rosii