Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2016 | 2870 vizualizari

 

Pai daca am visat-o si era buna, trebuia s-o fac! si a fost buna ca in vis ...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 3 linguri cu unt rece taiat cuburi
  • 125 ml smantana
  • 1 1/2 lingura vin rosu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf galben turmeric(sau curcuma);
  • 1 varf cutit praf de copt
  • cateva linguri de sifon rece(3-4);
  • pentru umplutura:
  • 1 borcan de ciuperci feliate champignion;
  • 2 firicele usturoi verde;
  • 4 linguri sos de rosii (passata pomodori)
  • 50 g branza grasa moale;
  • 1 ceapa rosie;
  • 1 praf de sare, curcuma si piper negru;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si ceapa rosie:

Prima data se pregateste aluatul amestecand toate ingredientele intr-un castron. Aluatul trebuie sa iasa de consistenta moala si modelabila a unei plastiline, iar culoarea este un galbui placut ca puiul de gaina. Se lasa un sfert de ora la rece si apoi se intinde intr-o tava rotunda de tarta cu margini ondulate. Cat sta la rece aluatul, se pregateste umplutura.

Se scurg ciupercile si se calesc cu o lingura de ulei si un praf de sare, piper si curcuma. Se curata ceapa rosie si se toaca pestisori, se caleste in putin ulei cu apa. Se amesteca apoi ceapa rosie cu ciupercile.

Peste aluatul deja intins in tava se pune cu lingura sosul de rosii si se intinde bine cu o pensula, apoi se adauga cu lingura  din amestecul de ciuperci cu ceapa rosie. Din loc in loc presaram bucatele de branza, de preferat sa fie grasa si moale, dar merge orice aveti in casa. Eu prefer branza in locul cascavalului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

14.03.2016, 15:38

arata apetisant!

epurasha2bb 1

02.04.2016, 16:00

Panacris 1

06.09.2016, 15:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Parastas barbatesc