Tarta cu ciuperci si rosii cherry

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2011 | 3585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 180 g unt
  • 360 g faina
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 450 g ciuperci
  • 3 cepe
  • 300 g smantana
  • 3 oua
  • marar
  • sare, piper
  • 100 g cascaval ras
  • cateva rosii cherry
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si rosii cherry:

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Va rezulta un aluat nelipicios pe care il invelim in folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute.


Ne ocupam apoi de umplutura. Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam apoi ciupercile spalate si taiate marunt.

Lasam sa fiarba pana scade toata zeama lasata de ciuperci apoi dam doeparte si lasam la racit.


Batem bine ouale si adaugam smantana. Turnam compozitia peste ciuperci si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam sare, piper si marar proaspat tocat.


Scoatem bila de aluat din frigider si intindem o foaie rotunda pe care o asezam in tava pentru tarte. Ridicam aluatul si pe marginile tavii. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si dam la cuptor, la foc potrivit, 10 minute.


Scoatem tava din cuptor si turnam umplutura. Deasupra radem cascaval si asezam rosiile cherry.


Dam tava din nou la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute (pana se rumeneste frumos deasupra). Lasam sa se racoreasca in tava apoi portionam.


By Edith :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

La Ancuta 1

27.10.2011, 11:13

Anomisana sper sa-ti placa.

nadina73 1

28.10.2011, 16:46

Portia mea unde e? daca sa terminat ,mai faci una si pt mine?

La Ancuta 1

29.10.2011, 10:33

Nadina se putea sa nu iti pastrez chiar tie?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chec sarat ca la bunica