Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

de anca_rm in Prajituri, 22 Feb 2016 | 779 vizualizari

 

Imi place nuca de cocos si o folosesc de cate ori am ocazia. Consumam miez de cocos, fulgi dar mai ales lapte de cocos.  De data asta am incercat sa fac un blat de nuca de cocos de care sunt foarte incantata.
 
 

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • -200 gr fulgi cocos
  • -100 gr unt
  • Pt umplutura:
  • -200 gr coacaze negre
  • -2 linguri de zahar
  • -250 gr mascarpone
  • -2 linguri zahar
  • Pt sosul caramel
  • -100 gr zahar
  • -100 ml frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos:

Blatul:


Este extrem de simplu de facut .


In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu untul si am dat drumul robotului sa amestece pana cand a inceput sa se lege.


Am pregatit o tava de tarta de 10x30 cm si am pus in ea nuca de cocos . Am apasat bine radicand si pe margini si am dat la frigider pentru 30 minute .


Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava la cuptor pana cand prinde putina culoare (aprox15 minute).


Umplutura:


Intr-un vas punem zaharul si coacazele negre si le punem pe foc . Eu am folosit coacaze negre congelate. Am lasat pe foc pana cand s-a facut ca si un sos gros. Dam deoparte si lasam la racit.


Sosul caramel:


Intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa,culoarea caramelului. Atentie sa nu se arda.


Peste zahar, cu mare grija, turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut.


Lasam la temperature camerei ca sa se raceasca putin .


Mascarponele il batem cu zaharul pana cand se spumeaza usor si se topeste zaharul.


Asamblare:


Peste blatul copt si racit turnam coacazele negre si nivelam. Dam la frigider pentru 30 minute.


Peste coacaze intindem mascarponele si turnam caramelul, pentru a fi mai simplu mascarponele se poate pune cu un pos.


Dam din nou la frigider pana in momentul servirii .


Bine ar fi sa stea 12 ore la frigider .

 

TIPS-URI

1

se pot folosi alte fructe de padure

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

22.02.2016, 21:04

Ce bine suna!

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 13:46

ce bine arata!

mirela0911 1

25.02.2016, 18:17

Ti-a iesit o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si fragute