Tarta cu coacaze rosii si kiwi

de housy in Prajituri, 14 Oct 2010 | 5960 vizualizari

 

asta e reteta din copilaria mea....bunica imi facea, doar k erau "rujinte"...asa le spuneam noi la coacazele rosii. prin urmare in continuare voi folosi acest termen, pentru a va transmite si voua starea mea de nostalgie

 

INGREDIENTE

  • un pumn coacaze rosii
  • 2 kiwi
  • 3 oua
  • 3 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • putina sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu coacaze rosii si kiwi:

  • separat se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si praful de sare
  • -se adauga apoi galbenusurile batute bine cu uleiul
  • -se amesteca folosind mixerul
  • -separat se bat albusurile spuma tare
  • -spuma se incorporeaza in restul compozitiei, mestecand usor cu lingura, de sus in jos
  • -se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, sau se pune in tava curata o foaie de copt
  • -se spala rujintele si se scurg bine de apa
  • -kiwi-ul se taie jumatati de feliute
  • -se presara fructele peste compozitia din tava si se da la cuptorul incins 
  • -se pastreaza la foc aproximativ 30-40 minute.
  • -cand se raceste se taie cubulete si se presara cu zahar pudra

                                                          Un desert de vara !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu coacaze rosii si kiwi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere