Prajitura cu foi, crema de vanilie si caspsuni

de diaconta in Prajituri, 22 Mai 2016 | 1752 vizualizari

 

Acum ceva vreme am mai pregătit aceste foi şi cred că au fost cele mai fragede foi pe care le-am pregătit. Adică în afară de foile cu miere de albine, care nu au egal.
De fapt, altfel trebuia sa arate prăjitura la final,dar pentru ca nu a ieşit destul de înaltă, am modificat din mers şi a ieşit cam ceea ce vedeţi.
Am profitat de faptul că au apărut căpşunii la piaţă, aşa că am combinat o cremă de vanilie şi una de căpşuni. Foi fragede, puţină ciocolată şi rezultatul a fost delicios.

 

INGREDIENTE

Foi (4 foi pe tava de 35x28 cm):

  • 4 galbenusuri de ou
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  • Faina cât cuprinde,aproximativ 690 g am folosit eu

Crema de vanilie si mascarpone:

  • 4 galbenusuri de ou
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker(sau 2 linguri

amidon)

  • Vanilie
  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • 250 g mascarpone

Crema de capsuni:

  • 1 kg capsuni
  • 200 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • Scortisoara

Glazura:

  • 200 g ciocolata 54% cacao
  • 100 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi, crema de vanilie si caspsuni:

Am pregatit mai întâi foile.


Am mixat galbenusurile cu zaharul si un praf de sare. Am pus treptat 3-4 linguri de lapte pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor.


In laptela ramas am stins praful de copt, apoi l-am adaugat peste oua.


Am pus si uleiul si faina.


Adaugam faina pâna obtinem o compozitie omogena,dar nu foarte tare.


Am acoperit coca cu folie si am lasat-o jumatate de ora la frigider.


Apoi am împartit în 4 bucati si am copt 4 foi pe dosul tavii.


Fiecare foaie am întins-o pe hârtie de copt ,taiata la dimensiunea tavii.Asa le-am manevrat mai usor si le-am putut suprapune când le-am scos din cuptor.


Le-am copt la 180 de grade 12-15 minute.Le-am lasat sa se raceasca si între timp am pregatit cremele.


Am curatat capsunele, le-am taiat si le-am lasat cu zahar pâna s-a format sirop, apoi i-am pus sa fiarba la foc mic.


Dupa ce compozitia a scazut si s-a mai îngrosat, am adaugat o lingura de amidon si scortisoara. Am mai lasat câteva minute, am oprit focul si am lasat-o sa se raceasca.


Pentru crema de vanilie, am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat zeama de lamâie,praful de budinca, vanilia si laptele caldut.


Am transferat totul într-un vas si am pus sa fiarba la foc mic, amestecând tot timpul.


Când budinca s-a îngrosat am pus o folie direct pe suprafata ei si am lasat-o sa se raceasca foarte bine.


Am mixat crema mascarpone si apoi am adaugat treptat budinca de vanilie.


Am umplut foile, am pus o foaie, crema de vanilie, a doua foaie, crema de capsuni, foaia a treia si iar crema de vanilie. Am acoperit cu cea de-a patra foaie.


Am acoperit foile cu o folie si le-am pus la frigider.


Va fi nevoie sa stea peste noapte sau câteva ore bune pentru a se înmuia.


Am taiat pe latimea prajiturii,4 fâşii cu o latime de 7 cm.


Am suprapus câte doua fâşii, punând crema de căpşuni între ele.


Doua fâşii le-am asezat “în picioare”, adica în asa fel ca foile sa fie pe verticala. Am lipit iarasi cele doua rânduri de foi cu crema de capsuni.


Sper ca am fost destul de explicita pentru ca nu am reusit sa fac poze în timpul prepararii.


Pentru glazura am topit ciocolata cu untul pe baie de aburi, iar dupa ce s-a racorit putin, am pus-o deasupra prajiturii si am ornat cu capsuni.


S-aveţi poftă !!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi, crema de vanilie si caspsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

dantes 1

25.05.2016, 06:21

Delicioasa!

Geanina87 1

25.05.2016, 08:32

Perfecta!

noiinbucatarie 1

06.05.2017, 18:46

Minunata prajitura!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krantz