Prajitura cu foi, crema de vanilie si caspsuni

de diaconta in Prajituri, 22 Mai 2016 | 5900 vizualizari

 

Acum ceva vreme am mai pregătit aceste foi şi cred că au fost cele mai fragede foi pe care le-am pregătit. Adică în afară de foile cu miere de albine, care nu au egal.
De fapt, altfel trebuia sa arate prăjitura la final,dar pentru ca nu a ieşit destul de înaltă, am modificat din mers şi a ieşit cam ceea ce vedeţi.
Am profitat de faptul că au apărut căpşunii la piaţă, aşa că am combinat o cremă de vanilie şi una de căpşuni. Foi fragede, puţină ciocolată şi rezultatul a fost delicios.

 

INGREDIENTE

Foi (4 foi pe tava de 35x28 cm):

  • 4 galbenusuri de ou
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  • Faina cât cuprinde,aproximativ 690 g am folosit eu

Crema de vanilie si mascarpone:

  • 4 galbenusuri de ou
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker(sau 2 linguri

amidon)

  • Vanilie
  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • 250 g mascarpone

Crema de capsuni:

  • 1 kg capsuni
  • 200 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • Scortisoara

Glazura:

  • 200 g ciocolata 54% cacao
  • 100 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi, crema de vanilie si caspsuni:

Am pregatit mai întâi foile.

Am mixat galbenusurile cu zaharul si un praf de sare. Am pus treptat 3-4 linguri de lapte pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor.

In laptela ramas am stins praful de copt, apoi l-am adaugat peste oua.

Am pus si uleiul si faina.

Adaugam faina pâna obtinem o compozitie omogena,dar nu foarte tare.

Am acoperit coca cu folie si am lasat-o jumatate de ora la frigider.

Apoi am împartit în 4 bucati si am  copt 4 foi pe dosul tavii.

Fiecare foaie am întins-o pe hârtie de copt ,taiata la dimensiunea tavii.Asa le-am manevrat mai usor si le-am putut suprapune când le-am scos din cuptor.

Le-am copt la 180 de grade 12-15 minute.Le-am lasat sa se raceasca si între timp am pregatit cremele.

Am curatat capsunele, le-am taiat si le-am lasat cu zahar  pâna s-a format sirop, apoi i-am pus sa fiarba la foc mic.

Dupa ce compozitia a scazut si s-a mai îngrosat, am adaugat o lingura de amidon si scortisoara. Am mai lasat câteva minute, am oprit focul si am lasat-o sa se raceasca.

Pentru crema de vanilie, am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat zeama de lamâie,praful de budinca, vanilia si laptele caldut.

Am transferat totul într-un vas si am pus sa fiarba la foc mic, amestecând tot timpul.

Când budinca s-a îngrosat am pus o folie direct pe suprafata ei si am lasat-o sa se raceasca foarte bine.

Am mixat crema mascarpone si apoi am adaugat treptat budinca de vanilie.

Am umplut foile, am pus  o foaie, crema de vanilie, a doua foaie, crema de capsuni, foaia a treia si iar crema de vanilie. Am acoperit cu cea de-a patra foaie.

Am acoperit foile cu  o folie si le-am pus la frigider.

Va fi nevoie sa stea peste noapte sau câteva ore bune pentru a se înmuia.

Am taiat pe latimea prajiturii,4 fâşii cu o latime de 7 cm.

Am suprapus câte doua fâşii, punând crema de căpşuni între ele.

Doua fâşii le-am asezat “în picioare”, adica în asa fel ca foile sa fie pe verticala. Am lipit iarasi cele doua rânduri de foi cu crema de capsuni.

Sper ca am fost destul de explicita pentru ca nu am reusit sa fac poze în timpul prepararii.

Pentru glazura am topit ciocolata cu untul pe baie de aburi, iar dupa ce s-a racorit putin, am pus-o deasupra prajiturii si am ornat cu capsuni.

S-aveţi poftă !!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi, crema de vanilie si caspsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Geanina87 1

25.05.2016, 08:32

Perfecta!

Rahela Velicu 1

06.05.2017, 18:46

Minunata prajitura!

oanapl 1

22.04.2019, 22:33

Ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere