Tarta cu crema caramel

de Adele in Dulciuri, 23 Mar 2014 | 6537 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou intreg si un galbenus.
  • 100 gr unt(margarina).
  • faina cat cuprinde .
  • 100 gr zahar.
  • Crema:
  • 500 ml. lapte
  • 150 gr. zahar.
  • 50 gr. unt
  • 4 linguri de faina.
  • 2 oua.
  • Biscuiti patrati.
  • Frisca.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema caramel:

Se pregateste aluatul amestecand untul cu zaharul ,se adauga oul si galbenusul ,amestecam bine si treptat adaugam faina pana aluatul prinde o forma elastica.Se da la rece 30 de min.

Crema: 100 de gr de zahar se pun intr-o cratita la foc mic astfel se formeaza caramelul.Intr-un vas batem ouale cu 50 gr de zahar ,adaugam si faina.Cand zaharul a ajuns la culoarea si consistenta dorita il dam la o parte si adaugam untul.Lasam sa se topeasca bine ,laptele usor incalzit il amestecam cu compozitia de oua si faina si turnam peste caramel.Punem cratita la foc mic si amestecam in continuu pana devine cremos.

Din aluat intindem o foaie subtire pe care o vom coace in tava (rotunda ) facand cateva gauri ca sa nu se umfle.20-25 min la 180°.

Cand s-a racit bine o umplem cu crema si deasupra punem biscuiti simpli.

Se orneaza cu frisca sau ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Putem face si un strat de mere (taiate felii si calite cateva minute cu zahar si scortisoara) .

2

Se poate folosi si aluat cumparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe