Tarta cu crema caramel

de Adele in Dulciuri, 23 Mar 2014 | 2064 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou intreg si un galbenus.
  • 100 gr unt(margarina).
  • faina cat cuprinde .
  • 100 gr zahar.
  • Crema:
  • 500 ml. lapte
  • 150 gr. zahar.
  • 50 gr. unt
  • 4 linguri de faina.
  • 2 oua.
  • Biscuiti patrati.
  • Frisca.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema caramel:

Se pregateste aluatul amestecand untul cu zaharul ,se adauga oul si galbenusul ,amestecam bine si treptat adaugam faina pana aluatul prinde o forma elastica.Se da la rece 30 de min.

Crema: 100 de gr de zahar se pun intr-o cratita la foc mic astfel se formeaza caramelul.Intr-un vas batem ouale cu 50 gr de zahar ,adaugam si faina.Cand zaharul a ajuns la culoarea si consistenta dorita il dam la o parte si adaugam untul.Lasam sa se topeasca bine ,laptele usor incalzit il amestecam cu compozitia de oua si faina si turnam peste caramel.Punem cratita la foc mic si amestecam in continuu pana devine cremos.

Din aluat intindem o foaie subtire pe care o vom coace in tava (rotunda ) facand cateva gauri ca sa nu se umfle.20-25 min la 180°.

Cand s-a racit bine o umplem cu crema si deasupra punem biscuiti simpli.

Se orneaza cu frisca sau ciocolata.

 

 

TIPS-URI

1

Putem face si un strat de mere (taiate felii si calite cateva minute cu zahar si scortisoara) .

2

Se poate folosi si aluat cumparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu crema caramel-0
Tarta cu crema caramel-1

COMENTARII (12)

Lia_

Lia_ 1

24.03.2014, 06:49

pare foarte buna

deyutzky

deyutzky 1

24.03.2014, 06:50

delicioasa!

MIUTA

MIUTA 1

28.03.2014, 12:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!