Tarta cu crema caramel

de Adele in Dulciuri, 23 Mar 2014 | 2387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou intreg si un galbenus.
  • 100 gr unt(margarina).
  • faina cat cuprinde .
  • 100 gr zahar.
  • Crema:
  • 500 ml. lapte
  • 150 gr. zahar.
  • 50 gr. unt
  • 4 linguri de faina.
  • 2 oua.
  • Biscuiti patrati.
  • Frisca.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema caramel:

Se pregateste aluatul amestecand untul cu zaharul ,se adauga oul si galbenusul ,amestecam bine si treptat adaugam faina pana aluatul prinde o forma elastica.Se da la rece 30 de min.


Crema: 100 de gr de zahar se pun intr-o cratita la foc mic astfel se formeaza caramelul.Intr-un vas batem ouale cu 50 gr de zahar ,adaugam si faina.Cand zaharul a ajuns la culoarea si consistenta dorita il dam la o parte si adaugam untul.Lasam sa se topeasca bine ,laptele usor incalzit il amestecam cu compozitia de oua si faina si turnam peste caramel.Punem cratita la foc mic si amestecam in continuu pana devine cremos.


Din aluat intindem o foaie subtire pe care o vom coace in tava (rotunda ) facand cateva gauri ca sa nu se umfle.20-25 min la 180°.


Cand s-a racit bine o umplem cu crema si deasupra punem biscuiti simpli.


Se orneaza cu frisca sau ciocolata.


 

TIPS-URI

1

Putem face si un strat de mere (taiate felii si calite cateva minute cu zahar si scortisoara) .

2

Se poate folosi si aluat cumparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lia_ 1

24.03.2014, 06:49

pare foarte buna

deyutzky 1

24.03.2014, 06:50

delicioasa!

MIUTA 1

28.03.2014, 12:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mousse de mere