Tarta cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Iul 2013 | 1446 vizualizari

 

Am avut un plic de crema rapida care urma sa expire, asa ca l-am folosit la o tarta...tare buna a iesit!:)

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 80 g faina
  • 55 g unt rece
  • 30 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • jumatate lingurita praf de copt

Crema de vanilie:

  • 1 plic crema rapida de vanilie Dr.Oetker
  • 240 ml lapte rece
  • 3 lingurite praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie:

Crema de vanilie: intr-un bol punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele.


Mixam pana se intareste, apoi dam crema la frigider pana pregatim aluatul.


Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea.


Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.


Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.


Aluatului rezultat i se da forma de bila, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.


Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe masa infainata.


Tapetam o tava de chec cu hartie de copt, asezam aluatul in tava si il "aranjam" presand usor cu mana, mai ales la colturi.


Dam poi tava la cuptorul preincalzit si o lasam vreo 20 de minute, pana se rumeneste usor.


O lasam sa se raceasca, apoi o umplem cu crema de vanilie.


Dam la frigider pana la servire.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Angelina_Elena 1

17.07.2013, 22:10

Liliana

Angelina_Elena 1

17.07.2013, 22:11

Simona

Angelina_Elena 1

17.07.2013, 22:11

Jamila, nu e nici chiar asa, dar iti multumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura parlament