Tarta cu crema de vanilie

de alilianaa in Prajituri, 23 Mai 2014 | 3046 vizualizari

 

Am vazut tarta la Ruxy, mi-a placut mult. Ca forma a iesit aproximativ, dar ca gust a iesit delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 80 g unt
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • un ou
  • 4 lingui zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 3 linguri lapte dulce
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 3 oua
  • 7 linguri zahar
  • zahar vanilat-un plic
  • 3 1/2 linguri faina
  • un praf de sare
  • Decor: 8-10 fragute
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie:

Intai preparam crema: ouale cu zaharul, zaharul vanilat, faina, un praf de sare se amesteca in uscat. Dupa omogenizarea completa se adauga laptele rece, se amesteca si se pune pe foc. Se mesteca continuu pana ajunge la consistenta unei budinci, dupa  care se da la rece.

Aluatul: faina cu sarea, untul, zaharul si oul se amesteca bine. La final se pune si laptele. Omogenizam. Daca mai este nevoie de faina, mai adaugam. Aluatul se da la rece pentru cel putin juma' de ora.

Asamblare: aluatul se intinde cu sucitorul.  Foaia rezultata ( care va fi putin mai mare decta fundul tavii pentru ca trebuie ridicata putin pe margine) se pune intr-o tava cu fund detasabil. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Peste foaie se pune crema de vanilie, se intinde bine. De-aspura punem din loc in loc cateva fragute care au fost date prin zahar. Din surplusul de aluat decupam figurine si le punem de-asupra. Se pune tarta la cuptor pentru 30-35 minute. Cand este gata se scoate, se da la rece, la final se pudreaza cu zahar pudra vanilat. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta exotica