Tarta cu crema de vanilie si capsuni

de aziz in Prajituri, 29 Ian 2011 | 2798 vizualizari

 

Dedicatie pentru Miti cu ocazia interviului..... kisss.....aluatul nu este unul pentru tarte ci aluatul de la prajitura cu dovleac.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 200 gr iaurt
  • 100gr ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf sare
  • 1 zahar vanilat

CREMA:

  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon alimentar
  • zahar dupa gust cam 125 gr
  • zahar vanilat

Pt topping:

  • o cutie de capsuni
  • jumatate pahar suc de ananas+o lingura gelatina
  • frisca optional

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si capsuni:

se face un aluat din ingredientele de mai sus pe care il dam la frigider 30 minute.


se unge vasul pentru tarta cu unt


facem o foaie rotunda pe care o intindem in vas si o intepam cu o scobitoare sau furculita pe toata suprafata.


taiem o bucata de hirtie de copt in forma de cerc cit suprafata vasului si o punem peste aluat apoi umplem cu fasole uscata sau mazare si dam la cuptor 170 grade pina observam ca aluatul se desprinde de peretii vasului.


fasolea sau mazarea au rolul de a presa aluatul si si a pastra forma tartei .


aceasta fasole poate fi pastrata intr-un saculet si o puteti utiliza tot timplul pt prajiturica.


crema :


impartim laptele in doua;


o parte pe aragaz cealalta se amesteca cu galbenusurile si amidonul.


cea care am pus-o la fiert se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat


cind incepe sa fiarba se toarna cea de-a doua parte cu ou si amidon si cu un tel mestecam continuu sa nu se prinda de oala pina se ingroasa.


cind tarta se raceste punem crema si capsunile feliate +gelul de ananas.


se da la rece citeva ore apoi putem servi cu inghetata de vanilie sau frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

kamy 1

30.01.2011, 21:51

ioi ce-mi place mai ai sau si eu ma culc....pe pragul usiiiiii

RuxyRux 1

09.02.2011, 08:04

Ce tare imi place...esti o scumpa Aziz...si o bunatate de om

aziz 1

10.02.2011, 09:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
FURSECURI CU GEM